Yiyecek-içecek sektörünün lider oyuncularından BTA, ev dışı tüketim sektöründe dağıtım için kolları sıvadı. BTA, Gıda 360 markasıyla “her şey tek seferde, tek fatura ve tek tedarikçiyle” anlayışıyla hizmet vermeye başladı. Gıda 360, oteller, kafeler, restoranlar ve catering firmaları gibi sektör oyuncularına hizmet sunuyor. 2014’te faaliyetlerine başlayan Gıda 360, 2014 yılını 165 milyon TL ciro ile kapatmayı başardı.

Gıda 360 Genel Müdürü Deniz Cebeci, “Ev dışı tüketim sektörü harcamaları Türkiye’de 2014’te 50 milyar TL’yi buldu. Her yıl bu rakamın yüzde 15 oranında büyüyeceği hesaplanıyor. Biz de bu sektör içinde dağıtım kanallarında bir iyileştirmeye ihtiyaç olduğunu fark ettik. Bu noktadan hareketle, BTA olarak Gıda 360’ı kurduk. Gıda 360 olarak 6 milyon TL yatırım yaptık. Bu yatırımın 1 milyon TL’si teknolojik altyapımız için gerçekleşti. Sunduğumuz kaliteli hizmet ile müşteri memnuniyetini öne çektik. 2014 yılını 165 milyon TL ciro ile kapattık. 700 farklı tedarikçiden 5 bin farklı ürün tedarik eden Gıda 360 olarak sürdürülebilir büyüme ile Türkiye’nin pek çok noktasına 360 derece hizmet sunmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Her şey tek seferde, tek fatura ve tek tedarikçiyle

Cebeci, dağıtımcıların sektörün sağlıklı büyümesinde büyük rol oynayacağını belirterek en önemli paydaşlarının satınalma birimleri ve aşçılar olduğunu vurguluyor: “Otel, restoran, kafe ve catering firmaları için hayati olan doğru ürünü, doğru biçimde, doğru kaynaktan, doğru zamanda, doğru miktarda, doğru yolla ve doğru fiyata almaktır. Bu yedi doğruyu tek çatı altında Gıda 360 olarak BTA’nın sektördeki 15 yıllık deneyimi ile sunuyoruz. Biz satın alma birimleri ve aşçılarımızın tecrübelerinden yola çıkarak ihtiyaçları belirledik ve Gıda 360’ı yarattık. Dağıtımcılar arasında tercih edilen marka olarak var olacağız.”

 İstanbul, sektörün yüzde 41’ine hitap ediyor

Son ETÜDER raporuna göre ev dışı toplam tüketim harcamasının yüzde 41'i İstanbul'da gerçekleşiyor. Genel Müdür Cebeci, İstanbul’dan yola çıktıklarını, önümüzdeki dönemde pazarın yüzde 70’ini kapsayan Antalya, İzmir, Bursa, Bodrum ve Ankara’ya da hizmet sunmaya başlayacaklarını ifade ediyor.

Gıda 360 ileri teknoloji ve müşteri memnuniyetine odaklandı

Gıda 360’ın tedarik zincirinin en önemli özellikleri arasında, markaların stoklarını gerçek zamanlı takip edip doğru zamanda, onların ihtiyaçları kadar tedarik etmeyi sağlayan depo yönetimi sisteminin bulunması yer alıyor. Depolardaki kamera ve sıcaklık takip sistemleri sayesinde, istenirse tüm faaliyetler gerçek zamanlı izlenebiliyor. Gıda 360, uzman personeli ile de talep doğrultusunda hazırlanan ürünleri 7/24 teslim ediyor, istenirse raflara diziyor. Gıda 360, lojistik danışmanlığı, satın alma ve tedarik danışmanlığı, kalite danışmanlığı hizmetleri de sunuyor.

Gıdaya dair tüm ihtiyaçları tek noktadan karşılayan Gıda 360, planlama, tedarik, ithalat ve ihracat, dağıtım, danışmanlık alanlarında hizmet veriyor.