Avrupa şehirlerinde artan azot oksit seviyeleri gün geçtikçe çevre kirliliği için büyük tehlike oluşturuyor. Bosch geliştirdiği sistemlerle, azot oksit emisyonlarını büyük oranda azaltmayı hedefliyor. Bu amaçla geliştirilen Bosch Denoxtronic sistem azot oksitlerini  %95’e kadar düşürürken, yakıt tüketimini %5’e kadar azaltıyor. Bosch Departonic sistem ise egzoz hattına kontrollü miktarda yakıt enjekte ederek, partikül filtresinin yenilemesini sağlıyor.  Her iki sistem de ticari araç üreticilerinin, US16, Euro VI, ve Tier 4 gibi egzoz gaz emisyon standartlarını yerine getirmeleri için özel tasarlanmıştır.

Denoxtronic: tüm kategoriler için güvenilir ve dayanıklı sistemler

Denoxtronic tüm pazar ve araç kategorileri için güvenilir ve uzun ömürlü sistemler sunar. Bosch Denoxtronic 2.2 sistemi, ağır ve orta hizmet tipindeki araçlar ile traktör ve inşaat makineleri gibi arazi aplikasyonları için tasarlanmıştır. Buna ilave olarak deniz taşıtları için de kullanılabilir. Bosch son olarak gelişmekte olan pazarların araç aplikasyonlarına özel Denoxtronic 6.5 sistemini tasarladı. Yeni Denoxtronic 6.5 sistemi ise modüler bir kit olarak tasarlandığından, tüm pazar ve ticari araç kategorilerini kapsamaktadır. Denoxtronic sistem uzun ömürlüdür ve modüler tasarımından dolayı, değişik motor modellerine esnek bir biçimde ve kolayca entegre edilebilir. Denoxtronic için elektronik kontrol sistemi, müşterilerin tercihine göre, motor kontrol ünitesine ya da ayrı bir ölçüm kontrol ünitesine de entegre edilebilir. Denoxtronic 2.2, ve Denoxtronic 6.5 sistemlerinin 12 ve 24 volt’luk araç elektrik sistemlerine uyumlu versiyonları vardır.

Departronic: partikül filtresinin yenilenmesi için ölçüm sistemi

Bosch Departronic sistemi, hem orta ve ağır hizmet segmentindeki ticari araçlarda hem de arazi aplikasyonlarında partikül filtresini yenilemektedir. Egzoz akışına hassas bir biçimde ölçülmüş miktardaki mazotu püskürtmektedir. Bu mazot yandığında, egzoz sıcaklıkları yaklaşık 600 dereceye yükselir. Bu sıcaklık artışı, partikül filtresinde toplanmış olan kurumların yakılmasını sağlar. Departronic sistemi kendi kendini temizlediğinden bakım gerektirmez. 2010 yılından beri üretilen Departronic’in komponentleri, ticari araçlarda ve arazi bölgesindeki çalışma koşullarına dayanabilmesi için tasarlanmıştır. İkinci nesil Bosch Departronic sistem eski nesile göre daha hafif ve daha kompaktır. Sistemin 12-24 volt’a uyumlu versiyonları mevcuttur.