Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda tatile çıkacak vatandaşlara, rahat ve huzurlu bir tatil geçirmelerini diledi. Kurban Bayramı rezervasyonlarında şu ana kadar ilginin yüzde 70 civarında olduğunu belirten Ulusoy, şöyle devam etti:

"Özellikle seyahat acenteleri kanalıyla tatile çıkacak vatandaşlarımızın paket tur satın aldıklarında mutlaka seyahat sigortası yaptırmaları gerekiyor. Bunun yasal bir zorunluluk olduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum, Ayrıca tatil konusunda yapılacak bütün görüşmelerde acentelerin belge numarasını ve acente unvanını mutlaka sormaları ve verilen numara ile acente unvanının doğruluğunun Kültür ve Turizm Bakanlığı ya da TÜRSAB'ın internet sitesinden sorgulanmasını öneriyorum. Turlarda ve transferlerde can güvenliğini tehlikeye atıcı şekilde yıpranmış araçlar kullanılmadığına dikkat edilmelidir. İnternetten tatil alan vatandaşların siteleri olan acentelerin TÜRSAB logolarının ve acente numaralarının yayınlanmış olmalarına dikkat etmelerini tavsiye ediyorum."

Tatile henüz karar vermemiş vatandaşların ikamet ettikleri bölgeye yakın yerleri tercih etmelerini, yurtdışında ise vizesiz ülkeleri tercih etmelerini öneren Ulusoy, şöyle devam etti:

"Kurban Bayramı rezervasyonlarında yurtiçi turlarda Antalya bölgesi başta olmak üzere sanatçılı gala programlarıyla lanse edilen Kıbrıs turları, Bodrum, Kuşadası ve Çeşme, kültür turlarında ise Kapadokya, Pamukkale, Karadeniz ve GAP turları, İstanbul yakınları için Safranbolu turlarının yoğun talep göreceğini tahmin ediyoruz. Yurtdışı turlarda ise vizesiz destinasyonlar başta olmak üzere İtalya, Fransa, İspanya, Prag, Budapeşte, Balkanlar ve Yunan adaları turları yoğun talep görüyor."