Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında depreme dayanıksız yapılardan birinin yıkımı İstanbul Bağdat Caddesi'nde Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün de katılımıyla ve Volvo EC360C-HR gücüyle gerçekleşti.    

Yıkım öncesi bilgi aldığımız Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy bölgesindeki birçok binanın benzer durumda olduğunun altını çizerek kullanılan betonların elle karılan türden olduğunu, bu yolla yapılan binaların artık ömürlerini tamamladıklarını belirtti. Güvenliğin önemine de dikkat çeken Öztürk, Tevfik Paşa Apartmanı’nın 4 katlı bir bina olmasına rağmen yıkımı sırasında çevrenin zarar görmemesi için alınan önlemlerin yoğunluğu sayesinde binanın tehlikesizce yıkılacağını sözlerine ekledi.    

Mülk sahibi Hakan Ersoy ise hasar tespit raporunu aldıktan sonra binanın taşıdığı risk sebebiyle bir an önce yenilenmesi için gerekli başvuruları yaptıklarını ve bu başvuru sürecinin hızlı bir şekilde sonuçlandığını belirterek Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür etti.     Çok sayıda basın mensubu ve Volvo İş Makinaları'nın Türkiye satış ve servis hizmetlerini yürüten ASC Türk ekibinin de hazır bulunduğu yıkım sırasında çevrenin zarar görmemesi ve yıkımın güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için tüm önlemler alındı. Ardından yıkım için tercih edilen Volvo EC360C-HR ile işlem başladı.    

Yıkım işlemi sürerken konuşan Yıkmaksan-Şark İnşaat ortaklarından Haki Doğan, “Kadıköy Belediyesi’nin üstlendiği bütün yıkımların değerlendirmesini yapıyoruz. Yakın zamanda bütün makina parkımızı Volvo’ya dönüştürmeyi planlıyoruz” derken, Şantiye Şefi Ali Kabasakal ise, “Şu anda Volvo makas yıkım makinası ile bu işi gerçekleştiriyoruz. Volvo İş Makinaları’yla işlerimiz çok daha kolaylaştı” sözleriyle Volvo’ya duydukları güvenin altını çizdi.