Deneyimlerini öğrencilerle paylaşmanın yanı sıra öğrencilerini sektörün farklı profesyonelleriyle de buluşturan Alpa, bu yönüyle sektöre örnek oluyor. Bu uygulama ile öğrencilerin büyük beğeni ve ilgisini toplayan Alpa, konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Hizmet sektörü içeresinde yer alan lojistiğin temeli, insana dayalıdır. İnsan kaynağının değerini arttırmanın en iyi yolu ise eğitimdir. Lojistik eğitimleri Türkiye’de çok yeni olmamasına rağmen henüz istenen seviyede değil. Bu eğitimlerin gelişmesine katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Umarım bizden sonra da aynı şekilde paylaşımlar artarak devam eder.”

Yaprak Ağaoğlu: Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Uzman Yardımcısı olarak çalışıyorum. Bu bölüme paralel olması ve lojistik sektöründe gelecek gördüğüm için yüksek lisans yaptım. Derslerden çok memnunum. İşinde uzman profesyonellerden ders almak ayrı bir keyif. Sektörlerin enine boyuna farklı yönleriyle tanıtılması, yönetici adayı olarak bizleri memnun etti. Aydın Hoca’nın derslerde gösterdiği hassasiyet, gelecekte kariyerime olumlu yansıyacak diye düşünüyorum. Öğrenciler bazı derslere çok girmek istemez, ayakları geri geri gider. Aydın Hoca’nın dersine hep isteyerek geldik.

Mert Karamustafa: Bomi Lojistik’te operasyon müdürü olarak görev yapıyorum. 8 yıldır lojistik sektöründe çalışıyorum. Bu sektörde artık çalışacağıma kanaat getirdim. İş hayatındaki pratik bilgileri okuldaki teorik bilgilerle birleştirip, devam etmek istedim. Sektörün içinden gelen birisi olarak, dışarıdan gelen kişilerin verdiği dersler çok doyurucu olmuyor. Aydın Bey’in dersini özellikle bu yüzden seçtim. Düşündüğüm gibi de oldu. Hatta daha da güzel oldu. Konusunda uzman farklı profesyonellerin derse katılması ayrı bir değer kattı. Farklı kesimlerin olayları kendi vizyonundan anlatması çok önemli. Yüksek lisansta bu tür yaklaşımlar olması gerekiyor. Ayrıca iş hayatına girildikten sonra yüksek lisans eğitimi yapılmasının daha faydalı olacağına inanıyorum.

Yağmur Safiye Taş: Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşıma Bölümü’nden mezun oldum. Bu dönümde eğitimimi yüksek lisansla tamamlamak istedim. Vecdi İbrahim Büyükyüksel hocamın havacılık derslerinden çok etkilendim. Bu yüzden okulda böyle bir alan açılınca kaydolmayı istedim. Havacılığı seviyorum. Aydın Bey’in ders vermesi ayrıca güzel oldu. İşin profesyonelleri tarafından aldığımız dersler çok faydalı oldu. Derse katılan her bir profesyonel bize çok farklı şeyler kattı.

Selin İplikçi: Turkish Doco’da çalışıyorum. Yüksek lisansımın havacılık konusunda olmasının en büyük sebebi Vecdi İbrahim hocamızdır. Bu dersi seçmemizin diğer sebebi de Aydın Alpa’nın olmasıdır. 8 yıldır sektördeyim. Yıllar geçtikçe deneyim dışında kendinize çok şey katmadığınızı görüyorsunuz. Bu yüzden eğitim olarak da kendimi geliştirmek istedim. Yüksek lisans derslerinde bazen çok ödev oluyor. Çalışan insanlar için bu çok zorlayıcı oluyor.  Basından takip ettiğimiz profesyonellerden ders almak çok keyifli oldu.