ACEA Genel Direktörü Eric-Mark Huitema, “Bunun otomotiv endüstrisini etkileyen en kötü kriz olduğu açık” dedi. “Tüm imalatların durması ve perakende ağının etkin bir şekilde kapanmasıyla, 14 milyon Avrupalının işi şu anda tehlikede. Otomobil şirketlerine, tedarikçilerine ve bayilerine anında likidite desteği sağlamak için ulusal ve AB düzeyinde güçlü ve koordineli eylemler çağrısında bulunuyoruz.Çalışanlar ve şirketler için çok ihtiyaç duyulan acil desteği sağlayacak politika tedbirlerini takdir ediyoruz. Ancak şimdi iki şey yapmak için Avrupa Komisyonu Başkanı ile acil bir diyaloga ihtiyacımız var. Öncelikle, kalıcı iş kaybı, kapasite, inovasyon ve araştırma kapasitesi ile sektöre geri dönüşü olmayan ve temel zararları önlemek için somut önlemler almak. İkincisi, Avrupa, Avrupa ekonomisinin hızla toparlanmasına önemli bir katkıda bulunacak olan sektörümüzün canlanmasını teşvik etmeye hazırlanmalıdır.”

Huitema, açıklamalarını söyle sürdürdü: “Avrupa Komisyonu, ulusal hükümetler ve diğer paydaşlarla bu gelişmekte olan krizden geçmeye hazırız. Açılma durumunda, yedek parça üretiminin ve tedarikinin yanı sıra araç servis ağlarının sürdürülmesi de önemlidir. Bu sadece hayati lojistiğin bakımı için değil, aynı zamanda ambulanslar, itfaiyeciler, kolluk kuvvetleri, yardım kuruluşları ve diğer kamu (tıbbi) hizmetleri gibi acil servislerin çalışması için de gereklidir. AB genelinde ilaç, gıda, yakıt, ekipman ve tedarik parçalarının serbest akışı her koşulda garanti altına alınmalıdır.

Avrupa Birliği genelinde araç üreticileri, üretimde doğrudan 2,6 milyon Avrupalı ​​istihdam eden 229 adet araç montaj ve üretim tesisi işletmektedir. Daha geniş otomobil sektörü, AB'de 13,8 milyon kişiye dolaylı ve doğrudan istihdam sağlamaktadır. Huitema, “Endüstrimizin bel kemiği olan insanların ve ailelerinin sağlığı Avrupa'nın otomobil üreticileri için çok önemlidir” dedi.