Pirelli marka kamyon, otobüs, tarım ve OTR lastiklerinin lisanslı üreticisi Prometeon Türkiye, 2019 yılına Antalya’da yurt çapındaki iş ortakları ile buluşarak hızlı bir başlangıç yaptı. “BİRİZ” teması ile düzenlenen toplantıda iş ortakları ile 2018 değerlendirmesi yapıldı ve 2019 hedef ve planları paylaşıldı.

Prometeon’un dünyadaki 4 ana bölgesinden birinin merkezi olarak, 75 ülkenin yönetim üssü rolünü üstlenen Prometeon Türkiye, 2019’a yurt çapındaki iş ortakları ve satış ekipleri ile buluşarak hızlı bir başlangıç yaptı. Ekonomist Emre Alkin’in de konuk konuşmacı olarak katıldığı toplantıda 2018 yılının değerlendirmesi yapılırken 2019 hedef ve planları paylaşıldı.

Prometeon Türkiye, Orta Doğu, Afrika, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar CEO’su Alp Günvaran, Ticaret Direktörü Gökçe Şenocak ve Pazarlama Müdürü Ali Yılmaz’ın ev sahipliğinde 16-17 Ocak tarihlerinde Antalya’da gerçekleşen etkinlikte Prometeon’un yeni ürünleri, yenilikçi filo yaklaşımları, iş modelleri, “ProTruck” kapsamında sunduğu filo çözümleri, pazarlama programları ve büyüme stratejileri hakkında önemli bilgiler aktarıldı.

Alp Günvaran: “2019 yılını güçlenerek geride bırakacağız”

“BİRİZ” teması ile düzenlenen toplantıda Prometeon Türkiye, Orta Doğu, Afrika, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar CEO’su Alp Günvaran 2018 yılında gerçekleştirilen başarılı çalışmalarda verdikleri destekten dolayı iş ortaklarına teşekkür ederek 2019 yılına ilişkin şunları paylaştı; “60 yıla yakın bir geçmiş ve köklü mirasımızın ışığında, Türkiye’deki ilk lastik üretim tesisi olarak, faaliyetlerimizi ve yatırımlarımızı hız kesmeden, tüm gücümüzle sürdürüyoruz. Türkiye’deki planlarımızı uzun vadeli bir bakış açısıyla gerçekleştirdiğimiz için 2019 yılını güçlenerek geride bırakacağımızı öngörüyoruz. Bunun için çok kuvvetli bir ekibe ve iki önemli güce sahibiz. Premium marka Pirelli endüstriyel ve ticari lastiklerin üreticisi ve satıcısı olarak sadece ürünlerimizle değil aynı zamanda hizmetlerimizle de müşterilerimize değer yaratıyoruz. Bugün filoların maliyetlerine baktığımızda ilk sırada yakıtın, ikinci sırada lastiğin yer aldığını görüyoruz. ProTruck çözüm ailemiz ile müşterilerimizin operasyonel maliyetlerini minimize edecek, mevcut işlerini en verimli şekilde sürdürmelerine imkan tanıyacak ve tasarruf sağlayacak bir değer sunuyoruz. Bu da Prometeon olarak bizim sürdürülebilir büyümemize katkı sağlıyor.”

Günvaran sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl beni en çok heyecanlandıran bir diğer önemli gelişme; Prometeon Lastik Grubu’nun Türkiye’ye olan inancının ve güveninin göstergesi olarak, İzmit fabrikamıza gerçekleştirdiği 115 milyon dolarlık yatırımdır. Yatırımımız sayesinde 2020 yılına dek üretimimizi %75 oranında artıracak, yeni istihdam yaratacak ve ihracatımızı 2 katına çıkaracağız. Bu yatırımın ülkemize gelmesinde sizlerin de çok değerli katkıları var. Yatırım ile beraber artan üretim kapasitemiz; sürdürülebilir büyüme, pazar payı ve karlılık odağımızda bize güç katacak.”

Yeni ürünler lanse edildi

Toplantıda gerçekleştirilen sunumlarda rakamlarla pazarın mevcut durumu ve beklentilerin yanı sıra Prometeon’un yeni ürünleri, ürün geliştirmeleri ve “ProTruck” çözümleri hakkında bilgiler paylaşıldı.

Bölgesel segmentte kilometre performansı, yakıt tasarrufu ve 4 mevsim kullanımda pazarın öncüsü olma niteliğine sahip iki yeni serinin müjdesi verildi. Pazarın büyüyen ve çok önemli ölçülerinden olan 315/70 ölçüsünde iki yeni seriden ilki Formula markasıyla Formula Steer ve Formula Drive ürünleri oldu. İkinci seri ise Pirelli ticari markasıyla Türkiye koşullarına özel olarak geliştirilen “FR:01 II +” ve “TR:01 II +” olarak açıklandı.

Ayrıca inşaat segmentinde ikinci serileri geliştirilen; ön ve çekerde “Pirelli FG:01 II” ve “TG:01 II”, treylerde “Pirelli AP05 II” lastikleri hakkında bilgiler paylaşıldı ve etkinlikte ilk kez sergilendi.

“Pro 7/24” ile yılın her günü 24 saat yol yardımı ve çekici hizmeti

Müşterilerin yol yardım ihtiyaçlarını kusursuz bir şekilde karşılamak üzere hayata geçirilen ve ağır vasıta lastik yol yardım ve çekici hizmetini birlikte veren Türkiye’deki ilk ve tek uygulama Pro 7/24 hizmeti de iş ortaklarından büyük beğeni topladı. 2018 yılında hayata geçirilen Pro 7/24 hizmeti sayesinde müşteriler, Türkiye çapında yılın her günü 24 saat boyunca ağır vasıta lastikleri kaynaklı arızalar için yol yardımı ve çekici hizmeti alabiliyor.

“ProTruck” çözüm paketi ile lastiğin satın alınmasından itibaren tasarruf sağlanıyor

Toplantıda, ürünlerin yanı sıra ProTruck çatısı altında sunulan hizmetlerle müşterilerin toplam sahip olma maliyetine sağlanan katkı hakkında bilgiler de paylaşıldı. Lastiğin satın alınmasından sürüş anına, bakım sürecinden, yenilenen kullanım ömrüne ve hurdaya çıkmasına kadar maliyet oluşturan tüm süreçlere vurgu yapıldı. Lastiğin yakıta etkisini minimize etmeye odaklanarak tasarlanan “ProTruck” çözüm paketinde premium kalitede Pirelli ticari lastikleri ile beraber pek çok hizmet sunulduğu aktarıldı. “ProTruck” çözüm paketinde yer alan otomatik hava ölçüm-tamamlama hizmeti, müşterinin kendi lastiğini yönetmesine imkan sağlayan istasyon hizmeti, filonun garajında konumlandırılabilecek kademe istasyonları ve dijital filo yönetim sistemleri sayesinde müşterilerin lastikten maksimum verimi alabilmesi ve tasarruf sağlaması mümkün kılınıyor.