Finans sektörüne BT güvenlik çözümleri sağlayan dijital kimlik alanında uzman şirket KOBIL, Deutsche Post’un nakit ve elektronik para karta (EC) alternatif olarak piyasaya sürdüğü yeni mobil ödeme uygulaması Paysmart için güvenli mobil kimlik işleme altyapısını sundu.

İlk etapta Köln/Bonn bölgesinde hayata geçirilen Paysmart’ı kullanmak isteyen satıcıların, müşterilerinden nakitsiz ödeme almak için herhangi bir ek yazılım veya donanım edinmesi gerekmiyor. Paysmart, iPhone/Android cihazlar için online uygulama mağazalarından indirilebiliyor ve satıcı bir kez kaydolduktan sonra müşteriler de sisteme kayıtlı tüm mağazalardan Paysmart ile ödeme yapabiliyor.

KOBIL m-Kimlik İşleme Teknolojisi

KOBIL’in m-Kimlik İşleme Teknolojisi’ni farklı kılan en önemli özelliği, onaylama ve haberleşme aşamalarında güvenliği en üst seviyeye taşıyan ikinci bir kanal sunması. Uçtan uca şifrelenen ve bütünüyle kontrol edilebilen güvenliği sağlanmış bu ikinci kanal, SSL veya internet bağlantısı ele geçirilmiş olsa bile olası risklerden etkilenmiyor.

Güvenlik sunucusu (SSMS) ile desteklenen KOBIL teknolojisi, aynı zamanda her bir uygulamayı her işlemden önce tutarlılık testinden geçiriyor. Bu süreçte mobil cihazın tutarlılığı da gözden geçirildiği için herhangi bir şüpheli işlem kolaylıkla saptanabiliyor.

iPhone, iPad veya Android gibi tüm cihaz ve platformlarda kullanılabilecek şekilde geliştirilen KOBIL çözümü, müşterilerin güvenlik ile ilgili tüm çekincelerini ortadan kaldırıyor ve mutlak güvenlik garantisiyle müşteri memnuniyetini artırdığı için firmalara önemli bir rekabet avantajı da sağlıyor.

Federal Bilgi Güvenliği Merkezi (BSI), KOBIL çözümlerinin en üst düzey güvenlik gerekliliklerini karşılayabilmesi nedeniyle, KOBIL tarafından geliştirilen Güven Merkezi’ni değerlendirmeye almış ve Alman İmza Yasası (CC EAL3+ yüksek) kapsamında onaylamıştı.  Federal Ağ Kurumu (Federal Network Agency) ise, bu çözümü halihazırda Almanya’daki yetkili elektronik imzaların kök sertifika otoritesi olarak kullanıyor. Bu alanda uzmanlaşan dünyaca ünlü kuruluşlar, KOBIL çözümlerini sistem açıkları ve koruma mekanizmalarının etkinliği açısından değerlendirmiş ve en yüksek güvenlik standartlarına sahip olduklarını tasdik etmiştir.

İsviçreli Migros Bank ile Denizbank, Vakıfbank, YapıKredi ve Ziraat Bankası gibi Türkiye finans sektörünün önde gelen bankaları, ödeme güvenlikleri konusunda KOBIL’i tercih eden diğer firmalar arasında.