Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Tüm Karadeniz Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜKSİAD); Gebze Belediyesi, Gebze Ticaret Odası ve Kocaeli Valiliği’nin desteğiyle Türkiye’nin sanayi üssü Gebze’de gerçekleştirilen “Avrasya İşadamları Forumu”nun Altın Sponsorluğu’nu Alışan Lojistik üstlendi.

22 milyon metrekarelik bir coğrafyayı kapsayan ve 1 trilyon doların üzerinde resmi geliri bulunan Avrasya bölgesi ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin artırılması amacıyla düzenlenen etkinlik; Gebze’de yapılan ilk “Uluslararası İşadamları Forumu” olması sebebiyle de büyük önem taşıyor. Avrasya İşadamları Forumu’na toplamda 30 ülkeden yaklaşık 286 iş adamı; yurt içinden de 700 iş adamı, birçok bürokrat ve oda başkanları katıldı.

Alışan Lojistik’in düzenlenmesinde büyük rol oynadığı 3 tam gün süren etkinlikte; foruma katılan ülkeler ile Türkiye arasındaki ticari hacmin gelişmesine yönelik görüşler paylaşıldı. Ülke temsilcileri kendi tanıtımlarını yaparak; ülkelerindeki yatırımlar ve teşvikler hakkında bilgi aktarımında bulundular. Alışan Lojistik forum bünyesinde lojistik sektöründen gelen katılımcıları Gebze Güzeller tesisinde misafir ederek; modern alt yapıya sahip yatırımlarını daha yakından anlatma imkanı buldu.

Avrasya İş Adamları Forumu gala yemeğinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Nihat Ergün’den Alışan Lojistik adına teşekkür plaketini teslim alan İdari İşler Direktörü Sn. Ayhan Özekin; “ Alışan Lojistik olarak Gebze’de bir ilk olan uluslararası iş adamları forumuna vermiş olduğumuz destekten dolayı çok mutluyuz. Konumu itibariyle Avrasya bölgesi Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan bir köprü konumunda. Bu forum ile Türkiye’nin diğer katılımcı ülkelerle karşılıklı ticari ilişkilerini ve yeni yatırım hedeflerini görüşmek; yeni işbirliklerine vesile olmak Alışan Lojistik olarak bizim için çok anlamlı.” dedi.