UND, akaryakıttaki suiistimallerin önüne geçerek akaryakıt güvenliğini sağlayan sistemler geliştiren Eren Otomotiv ile işbirliği anlaşması imzaladı. UND üyelerinin uygun koşullarda bu hizmete erişmelerin sağlayacak işbirliği ile firmalar, akaryakıt çalınmasının önüne geçecekler ve araçlarının gerçek yakıt değerlerini ölçebilecekler.

İşbirliği UND Başkanı Çetin Nuhoğlu ile Eren Otomotiv firma sahibi Mehmet Hanifi Bulut arasında imzalandı. Anlaşma sonrası açıklamalarda bulunan Bulut, akaryakıt çalınmasının önüne geçen ve yüzde yüz koruma sağlayan sistemler geliştiren bir firma olduklarını ve bugüne kadar 27 bin araca Fueltanklock cihazının montajını gerçekleştirdiklerini söyledi. Yurtdışına çalışan araçlarda da ölçüm yapılabildiğinin altını çizen Bulut, cihazın 20 yıl garantisi olduğunu ve müşterilerden bugüne kadar çok olumlu geri dönüşler aldıklarını kaydetti. Bulut “Montajını gerçekleştirdiğimiz müşterilerimiz o kadar memnun kaldılar ki; başka firmaların da bu hizmetten yararlanması için referans oldular” diyerek müşterilerine sağladıkları katma değere vurgu yaptı.

Pazarın yüzde 90’ına hakimiz

Şu anda pazarın yüzde 90’ına hakim olduklarını ve birçok büyük firmanın filosunda sistemlerinin kullanıldığını anlatan Bulut, bunda satış sonrası hizmetlerinin ve müşteri memnuniyetine verdiklerini önemin etkisinin büyük olduğunun altını çizdi. Bulut, Türkiye genelinde 5 bölge müdürlüğü ile hizmet verdiklerini belirterek, “Ürünü taktıktan sonra işimiz bitti demiyoruz. Müşterilerimizin her türlü servis hizmetlerini gerçekleştiriyoruz. Pazarı iyi analiz ediyoruz ve müşteri beklentilerinin ne olduğunu ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

Büyüklerin tercihi

Ekol Lojistik, Hilal Trans, Hüner, Karakuş Nakliyat, İçtaş Demirçelik, Ceynak gibi Türkiye’nin önemli firmaları ile çalıştıklarına da değinen Mehmet Hanifi Bulut, hafif ticari araçlar da dahil, inşaat kamyonları ve çekicilere özel ürünler geliştirdiklerini belirtti. “400-500 bin araçlık bir pazara hitap ediyoruz” diyerek bu cihazdan herkesin faydalanabileceğine değinen Bulut, en önemli özelliklerinin ürünlerini sürekli geliştirmek olduğunu ifade etti.

UND yapılan işbirliğinin kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Bulut, uluslararası nakliyecilere sağlayacakları faydaları ise şöyle anlattı: “Bizim ürünlerimiz bir tasarruf cihazı değil. Ürünün montajı yapıldıktan sonra aracın gerçek yakıt değeri ortaya çıkıyor. Yani bir araç yükü alıp yola çıktığında ne kadar yakıt harcıyorsa onu firma sahibi görebiliyor. Avrupa’nın birçok ülkesinde araçlardan yapılan akaryakıt hırsızlığı dizboyu. Sürücüler akaryakıt çalınmasın diye gözü açık uyuyorlar.”

20 yıl garanti

Fueltanklock’ın özellikleri hakkında da bilgi veren Bulut, “En büyük özelliğimiz 20 yıl veya araç ömrü kadar garanti veriyor olmamız. 3 yıl önce montajını yaptığımız firmalarda ürünümüz hala hiçbir sorun yaşanmadan kullanılmaya devam ediyor. Ürünümüzü sertleştirilmiş ısı görmüş alüminyumdan üretiyoruz. 40 faklı ürünümüz bulunuyor. Depo boyutları farklı olduğu için her araca özel ürünler geliştiriyoruz. Akaryakıt dolumu sırasında hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. Sınır kapılarındaki dolum tesislerinde ürünümüzün testlerini gerçekleştirdik ve bir sorunla karşılaşmadık. Normal araçlarda dolum 3 kademe ile gerçekleşir. Bu tip cihazların bulunduğu araçlarda ise dolum 1-2 kademe daha artar. Ancak bizim cihazımız ile normal araçta dolum nasıl yapılıyorsa aynı şekilde gerçekleşiyor” diye konuştu.

3 ayda kendini amorti ediyor

Cihazın alım maliyetinin yüksek olmadığını söyleyen Mehmet Hanifi Bulut, 3 ay gibi kısa bir sürede kendini amorti ettiğini söylüyor. Bulut, “Çünkü suiistimaller ve akaryakıt çalınması her firmada oluyor. Mazot kolaylıkla paraya dönüştürülebiliyor. Her köşe başında bu işi yapan insanlar var. Bu ürünü sadece Türkiye’ye de satmıyoruz, Azerbaycan gibi akaryakıtın ucuz olduğu ülkeler de bizim cihazımı kullanıyor” diyerek herkese fayda sağlayan bir sistem olduğuna vurgu yapıyor.