UND Yönetim Kurulu’nun Mersin toplantısında söz alan Ahmet Musul, “Çetin Nuhoğlu ve Cüneyt Solakoğlu’nu bir toplantıda bir araya getirdim. Çetin Nuhoğlu Trieste hattına gireceklerini söyleyince bunun üzerine Cüneyt Solakoğlu  da doğal olarak bu durumda biz de elimizden geldiği şekilde gücümüzü kullanırız dedi. UND Deniz’i aslında Çetin Nuhuoğlu batırmıştır” dedi.    

UND Başkanı Ruhi Engin Özmen Hatay’dan sonra Mersin’e gelerek seçim turların ikincisi gerçekleştirdi. Özmen burada da başkanlığı döneminde yaptıklarını ve yapamadıklarını içeren konuşma yaptı. Konuşmanın ardından bölge nakliyecilerinden gelen sorulara cevap veren Özmen, Habur ve Gürbulak sınır kapılarında yaşanan sorunlara yönelik büyük çaba gösterdiklerini belirterek, Habur’a alternatif bir kapı açılması gerektiğini, Gürbulak sınır kapısının hemen yanında açacakları TIR parkı ile bu sınır kapısındaki yoğunluğun azalacağını söyledi. Her yönetim bir iz bırakmalı Özmen, UND’de görev alan her yönetimin bir iz bırakması gerektiğini vurguladı. UND’nin kendi mülklerine sahip bir dernek olması gerektiğini savunan Özmen, bundan sonraki süreçte bu yapılanmaya gidilmesi gerektiğini söyledi. Mersinli nakliyeciler konuşmalardan sonra UND Yönetim Kurulu’na  çeşitli sorular yönettiler. Soruların büyük çoğunluğu haksız rekabet ve kapılardaki sorunlarla ilgiliydi. UND Deniz’in iflası ve ondan sonraki süreçte izlenen yöntem ile ilgili sorular da yöneltildi.   UND Yönetim Kurulu’nun verdiği cevaplar: Özmen: UND’nin UN RORO’ya sattığı hissesini geri alacak ekonomik gücü yoktur UND bu anlaşmadan cayarsa bir tazminat öder. UND’nin UN RORO ile yapmış olduğumuz anlaşmadan geri adım atacak gücü yoktur. Yani ekonomik olarak aldığımız 5 milyon euroyu ödeyecek gücümüz yoktur. Böyle bir gücümüz olduğu vakit UN RORO’nun borcunu ödeyip, Hisselerimiz zaten bizim. Cezaları da ödedikten sonra her türlü tasarruf hakkını kullanmak bizim elimizdedir. Bunun yönetim kuruluna getirilip getirilmeyeceği yetkisi UND Yönetim Kurulu’ndadır. Yönetim Kurulu kararları da tüm yönetim kurulu üyelerinin almış olduğu kararlardır. UN RORO size özel indirim yapıyor mu? Bir nakliyeci UN RORO sizlere özel indirim yapıyor mu’ diye sordu. Bu soruya cevabı Başkan Özmen verdi: “Evet UN RORO ile ilişkim var. UN RORO’nun gemileriyle araçlarım gidiyor. (Mars Lojistik) Başka RORO firması olursa onu kullanırım. Biz açılan tüm RORO firmalarını kullandık.”    

Necmi Çobanoğlu: Mesleğin başkanı bu hamurda yoğrulmuş olmalı 2 yıl önce tek dernek olması için mücadele verdim. Bu birleşmeyi sağladık. Bu ayrılığın sebebi ticari bir girişimdi. Parçalanmayı göz göre göre yaşadık. Roder ticari fonksiyonunu yitirdikten sonra birleşme sağlandı ve öze dönüldü. Bu derneğe sizlerin sahip çıkması lazım. Bu derneğin başkanı bu hamurun içinden çıkmalı. Bu oluşumun yeniden sarsıntı geçirmemesini umuyorum. Yeni bir kaos içine giriyoruz. Yeni arkadaşların aday olarak çıkması doğaldır. Bu mesleği yönetecek insanların bu mesleğin hamurunda yoğrulması lazım. Bakanlık bizi eziyor ve sürüyor. Bakanlığı yönlendirmemiz lazım. Bunun için tek vücut olmalıyız.                                                                                                                                                                               Tahir Aydoğan: Habur için başbakanla görüştüm Habur Türkiye için çok önemli bir kapı. Bunun için ben gecemi gündüzüme katarak çalıştım. Habur için başbakan ile yüz yüze görüştüm. O dönemde 1.600 geçiş vardı. Bizim çalışmalarımızdan sonra günlük geçiş sayısı 2 bin 300’e çıktı. Habur’daki bir sorunda oradaki köprünün durumu. Bu köprü için sayısız defa bakanlara gittik.  

Ahmet Musul: UND Deniz’i Çetin Nuhoğlu batırmıştır UN RORO’nun normalde büyük firmalara daha ucuz bilet satması gerekir. Ticaretin gereği budur. Çatun Bey’e söylerseniz. Çetin Bey’in bana sattığı araçla size sattığı aracın fiyatı farklıdır. Ama bugün UN RORO fiyatta pazarlık yapmıyor. Biz binen araç sayısına göre farklı indirimler verin dedik. Ama UN RORO  bence işine gelmediği için; kimi zama deve oluyor kimi zaman kuş oluyor. Biz bunu gündeme getirdiğimizde Sedat Bey haklı olarak ben bunu diğer nakliyecilere anlatamam, maalesef fiyatlarda bir şey yapamam diyor. Bizim indirimli fiyat aldığımızı kanıtlayan arkadaşa şirketimi bedelsiz veririm. Tek aldığımız ayrıcalık trene binecek araçlarımıza yer garantisidir.  

Çetin Bey’in çok sevdiğim bir büyüğümdür. Ancak şu andaki yaklaşımını bir türlü anlamıyorum. Bu insanların bir araya gelmesini isteyen oydu. Onun isteği üzerine biz bu sorumluluğu aldık. Niye böyle bir savaş içerisinde bizimle gelip konuşmadı daha. Bize önerilen başkanlığı biz kabul etmedik ve bir toplantıda Galip Bey, Engin Bey’in adını önerdi. Onun üzerine de Çetin Bey onu tanırım üniversitedeki çalışmalarından biliyorum. Doğru kişidir dedi ve biz de onun üzerine Engin Bey üzerinde karar kıldık. Ben bunu söylemedim diye beni yalancılıkla itham etti.   Bugün UN RO’ya karşı sacaş Çetin Bey aslında UND Deniz’i batıran kişidir. UND Deniz’in batırılması bir anlaşmayla veya genel kurulla sağlanmış olabilir ama çok cesur bir girişimde bulunmuşlar. Öyle bir girişimin gizli yapılması gerekirdi. Çok iyi bir zamanlama ile başladılar. Ama Çetin Abi o arkadaşlara 3. gemiyi aldırdı. Sıkıntılı bir duruma düştü. Biz Ekol olarak çizgimizi koyduk. Dedik ki Fransa’ya UND Deniz Trieste’ye UN RORO ile gideriz. Fiyat rekabeti başladı. Bunun üzerine Cüneyt Solakoğlu ve Çetin Nuhoğlu’nu yemeğe çağırdım. O toplantıda Cüneyt Bey siz İtalya’ya gelmezseniz biz de Fransa’ya gelmeyiz dedi. Ama Çetin Bey bu öneriye karşı çıktı ve biz ikisine de gideceğiz dedi. Bunun üzerine Cüneyt Bey de doğal olarak bu durumda biz de elimizden geldiği şekilde gücümüzü kullanırız dedi.