Kardex Remstar’ın yeni sunduğu Shuttle XP 1000 otomatik dikeydepolama modülü, firmalara verimli çözümler üretmek üzere tasarlandı. Artık ağır ve paletli yükler de dikey otomasyonda depolanacak.Biçimsiz parçaların depolanması ve geri alınması için de kullanılabilen Shuttle XP 1000 ile,  ağır aletler geniş malzemeler, büyük paletler ve tepsilerde küçük parçalar kadar güvenli olarak depolanabilecek.

Kolay kullanım ünite önüne monte edilen ağırlık taşıyıcılar ve dışarı çıkartılabilen tepsiler sayesinde, forklift, reachtruck ya da vinç ile otomasyona malzeme yüklemek mümkün. Kullanılan depolama sisteminde, 1.000 kg yük alan tepsi 1.250 mm genişlikte ve 800 kg yük alan tepsi ise 4.050 mm genişlikte tasarlandı. Yeni depolama sistemi,  montaj hatlarından yedek parça dağıtımına hatta alet depolamaya kadar birçok sektörde kullanılabilecek. Böylece tek başına veya bir başka makineyle birlikte depolanan parçalara hızlı bir şekilde erişilebilecek.

Depolama ve elleçleme artık problem olmaktan çıkıyor

Kardex markasını taşıyan yeni ürün Shuttle XP 1000’in depolama asansörü sayesinde, palet elleçleme bir problem olmaktan çıkıyor. Bir veya yan yana iki palet, el veya otomatik tepsi çekme bölümüne sahip özel bir tepsi kombinasyonu ile kolayca depolanabiliyor. İsteğe bağlı olarak, yeni depolama sistemi geniş ve ağır parçaların kolayca depolanması ve geri alınması için fabrikasyon olarak imal edilen bir vinç de içeriyor. Böylelikle Kardex Remstar yeni depolama asansör modeli ergonomik olarak organize edilmiş iş süreçlerinin tüm gereksinimlerini karşılıyor.

Kardex Remstar Ürün ve Çözüm Yönetim Gurup Başkanı, Marc A. Zenses yaptığı açıklamada sistemi ‘Yeni Shuttle XP 1000 modelinin sahip olduğu palet depolama ve vinç kullanma özellikleri ile tüm uygulama senaryolarını yerine getirebiliyoruz ve pazara emsalsiz bir seçenek sunuyoruz’ şeklinde konuştu.

Shuttle XP en gelişmiş teknoloji

Shuttle XP serilerinde ki tüm modeller, tüm sektörlerde ki şirketlerin iş süreçlerini kolaylaştıracak yüksek yoğunlukta depolama sistemleri sunuyor. Stokların net şekilde incelenmesini sağlama ve hızlı erişim zamanı otomatik depolama sistemlerinin en belirgin karakteristiği haline geldi. Depolama yapılacak yeri yüzde 80’e kadar azaltarak, en dar zeminlerde de büyük ölçekte depolama gerçekleştirilebiliyor. İnsanların değil malzemelerin insanlara erişmesi adına kullanıcı dostu bir ürün olan Shuttle XP ile depolanan malzemeler, yerleştirme asansöründen ergonomik olarak çıkarılıp erişim boşluğuna getiriliyor. Tüm Shuttle XP modellerinde en son kontrol sistemi olan Kardex Remstar Logicontrol sistemi standart olarak bulunuyor. Bu kontrol sistemi, hem basit depo yönetimi için kullanılıyor, hem de Logicontrol ERP sistemlerine bağlanmak için gereken ara yüzleri bünyesinde barındıyor.