“Bu yıl zor bir yıl oldu.  Zorluğu da şuradan geldi. İki tane seçim vardı. Diğer yandan Irak, Suriye, Mısır ve Rusya’daki pazarlar bizleri endişeye sevk etti. Bizimle beraber uluslararası nakliyeciler, ihracatçılar da bu endişeyi taşıdı. Seçimlerde siyasi istikrar sağlanınca işler yoluna girmeye başladı.” şeklinde  yılı özetleyen TREDER Başkanı Kaan Saltık, yılın ilk yarısında treyler satışlarında düşüş yaşanmasına rağmen yılın ikinci yarısında pazarda toparlanma yaşandığına dikkat çekti. Saltık, sözlerini “2014 yılı için yüzde 15 düşük beklerken geçen yılın aynı rakamlarını veya yüzde 5 altında kapatacağız. Kamyon ve çekici rakamlarında ise yüzde 10 büyüme var” şeklinde sürdürdü.

Treyler sektörünün 2014 yılında ihracat pazarlarında çok büyük beklentilerin olmasına karşın bunların gerçekleşmediğini kaydeden Saltık, ihracat pazarlarıyla ilgili şunları söyledi: “Irak ve Suriye’deki siyasal gelişmeler ihracatımıza engel oldu. Özellikle K. Irak pazarı komple durdu. Şu anda Afrika pazarında bir hareket var. Bir de Türkmenistan, Kazakistan pazarında hareketler var. En önemli pazarlardan Rusya pazarı da daraldı. Politik gelişmeler alıcıları temkinli davranmaya zorlandı. Rublenin değer kaybı da ithal ürünlere olan ilginin azalmasına sebep oldu. Ancak Rusya pazarının her zaman potansiyeli var. Türkiye gibi inişli çıkışlı bir yapı sergiliyor. Şu anda sert bir düşüş yaşanıyor. Ambargodan çok petrol fiyatlarındaki düşüş Rusya’yı etkiliyor.”

Başkan Kaan Saltık, makro ekonomik gelişmelerin Türkiye’ye etkilerini ise şöyle anlattı: “Petrol ilk olarak 115 dolar mertebesinden 70 dolar mertebesine indi. Rusya’nın gelirlerinin yüzde 70’i petrol ve doğal gazdan oluşuyor. Bu aşağı yönlü fiyattan İran ve Irak da etkilenecek. Türkiye’de ise enerjinin düşük seyretmesi reel ekonomiye muhakkak pozitif yansıyacak. Akaryakıt fiyatlarında yaşanacak düşüşle taşımacıların kazancı bir miktar artabilir. Eğer petrol fiyatları böyle devam ederse enflasyonun düşmesini bekleyebiliriz bu da kredi faizlerini olumlu etkileyecektir. Cari açık kontrol edilebilir kalacağı için TL’de değer kaybı olmayacak. Tam tersine TL değerlenir ve güçlenmeye devam eder.”

ADR’nin bu yıl devreye girmesi ile eksikliklerin ortaya çıktığını anlatan Saltık, özellikle firmaların ihtiyacı olan sürücü, güvenlik danışmanı ve denetim sıkıntılarının öne çıktığını söyledi.  ADR’nin; üreteni, test edeni, kullananı ve denetleyeni ile birlikte çok geniş bir zinciri kapsadığına işaret eden Saltık,  halen ADR’siz ürünlerin yer yer tescil edilmesinin sistemin tam olarak oturmamasından kaynaklandığını dile getirdi.

ADR’de dönüşümün hızlanması için teşvikin şart olduğunu vurgulayan Saltık, bunun KDV indirimi veya faizsiz kredi şeklinde olabileceğine işaret etti. Saltık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu az buz bir yatırım değil. Koca bir filonun yenilenmesi lazım. Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı araştırmada rafinelerden mal alan 50 bin plaka mevcut. Bunların bir bölümünün çekici ve treylere ayrı plaka olduğu düşünülse bile 30 binin üzerinde bir filodan bahsetmek mümkün.  Bu filonun daha güvenli daha çevreci ve daha ekonomik olması için kamunun desteği gerekiyor. ADR gemisi limandan kalktı. Artık geri dönüş yok. Bundan sonra bu geminin sağlıklı bir şekilde seyir etmesini sağlayacağız.”

Kaan Saltık, 2015 yılı için yaptığı öngörüde ise  genel seçimler ve Euro 5 motorların son yılı olmasının sektörü belirleyecek en önemli faktörler olacağına işaret etti: “Önümüzdeki yıl Euro 6 ya hazırlık yılı. Euro 6 ile önemli değişiklikler olacak. Türkiye’de nakliyeciler ve devletin şikayet ettiği kaçak akaryakıt ve 10 numara yağ sorunu yavaş yavaş ortadan kalkacak. Eğer Euro 6’da standart dışı akaryakıt kullanırsanız aracınızda ciddi hasarlar oluşabilir. Euro 6 araçlarını kükürt oranlarını 10 ppm’den düşük olması gerekiyor. Akaryakıt sektöründeki kayıt dışılığın kayıt alına alınması ülke ekonomisi için de önemli. 2015 yılında ağır vasıta üreticilerinin Euro 5 üretimine ağırlık vereceğini tahmin ediyoruz. Nakliye sektörünü ise Euro 6’nın ilk yatırım maliyetine girmemek için alımlarını erkene alabilir. AB bu efekti yaşadı. Bir benzeri Türkiye’de de yaşanacaktır diye düşünüyorum. Euro 5 stoklarının 2017 yılının sonuna kadar bitirilmesi bekleniyor. Belki kamyon ve çekicilerdeki bu yenileme trendi treyler sektörüne de bir miktar yarar sağlar.”