7Tepe Team'in tasarladığı "Cereyan7", hem elektrik hem de güneş enerjisinden yararlanarak çalışıyor. Günümüz enerji ihtiyacına yönelik olarak tasarlanan aracın karbon emisyonu sıfır ve çevre dostu olması dikkat çekiyor.

Cereyan7 ilk olarak farklı bir araçla 2010 yılında tasarlandı ve Almanya'da yarıştı. Ardından aynı gövdede bir takım değişiklikler yapılarak 2013 yılında Hollanda'daki Shell Eco-Marathon yarışına katıldı. "Urban Concept Battery Electric" Kategorisinde Avrupa 13’lüğü ve sıralamadaki Türk takımları arasında da 2’liği almıştı. Bu sene de dizaynı tamamen değiştirilip yeniden yapıldı. Gövdesinde daha çok aerodinamik özellikler dikkate alındı. İkinci nesil Cereyan7 olarak isimlendirilen bu araçta, hafifliği avantaja çevirme amaçlı karbonfiber şasi ve gövde kullanıldı. Jantlarda ise kestamit malzeme kullanıldı. Cereyan7 boyu 2.6 m, yüksekliği ve genişliği 1.2 metre. Toplam ağırlık ise 100 kg. Cereyan7 için, 7 makine mühendisliği, 8 elektrik-elektronik mühendisliği,1 sistem mühendisliği, 2 endüstriyel tasarım öğrencisi, 3 asistan ve 1 atölye şefi olmak üzere 22 kişi çalışıyor.

Cereyan7’nin Kaptanı Öznur Yılmaz bu yılki hedeflerinin öncelikle geçen seneki sıralamalardan yukarda olmak olduğunu belirterek, “Bunun dışında yarışmaya katılıp farklı okul ve araçlardan değişik yenilikler öğrenip seneye tasarlanacak aracımıza ön hazırlık yapmak istiyoruz” dedi.