Türk işadamları olarak bütün bu yatırımlara siz de katkı sağlayabilirsiniz" açıklamalarıyla Türk iş adamlarının ülkelerinde yatırım yapmaları adına çağrıda bulunmuştu. 300 milyon tüketiciye hitap edebilecek bir pazara sahip olan Kamerun’un bu çağrısını yanıtsız bırakmayan Öztürk Holding 1 yıldır yürüttüğü ihale sürecini sonuçlandırarak 740 Milyon dolar bütçeli Double Karayolu Projesi’ne imza attı.

Günden güne azalan doğal kaynaklar yok olmaya yüz tutmuşken, Kamerun keşfedilmemiş ve zengin yeraltı kaynaklarıyla Afrika’nın parlayan yıldızlarının en başında geliyor. Birçok dünya ülkesinin oldukça gerisinde olmasına rağmen, Afrika doğal kaynaklarının zenginliği nedeniyle gelecek 50 yılın hedef ülkeleri arasında yer alıyor. Ülke ekonomisinin kalkınması için; yoldan havaalanına, demiryolundan konuta, enerjiye kadar birçok altyapı ve üstyapı projelerine ihtiyaç duyuyor. Bu durum Afrika’nın, Türk yatırımcılar için de cazip bir yatırım ve ticaret merkezi haline dönüşmesine fırsat sağlıyor. Dokuz yıl gibi uzun bir süredir Afrika kıtasında birçok projeye imza atan ve Afrika’nın gelişim sürecinin takipçisi olan Öztürkler Holding, 580km’lik Ebolowa- AkomIı – Krıbı ve Bertourı-Kentzou Double Karayolu Projesi ile Kamerun’un güney batısıyla kuzey doğusunu birbirine yakınlaştırıyor.

Projenin Tüm Aşamalarında Türk İmzası Var

Öztürkler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk: “Afrika ülkeleri bilindiği üzere uzun yıllardır yatırım yapılmayan ve teknolojisinin oldukça gerisinde kalmış bölgelerdir. Bu sebeple, tüm Afrika ülkelerinin kalkınması ve ekonomilerinin gelişmesinde en önemli unsur karayolları ağlarının sağlıklı bir şekilde örülmesi ile mümkündür. 189KM – 193KM – 198 KM olarak toplamda 3 faz olan projenin 1 etabını tamamladık. Öztürkler Holding olarak Türkiye’den ayrı bir kıtada Türk mühendisliğini o ülkelere tanıtmak ve bizden sonraki nesillere doğru referanslar bırakma ilkemizle Afrika’da hizmetlerimize devam ediyoruz. Teslim süremizi 60 ay olarak belirlediğimiz projemiz anahtar teslim olup, sanat yapıları içermemektedir. Afrika ülkelerinde üretim olmadığı için tüm kullanılacak olan malzeme ve ekipmanlar Türkiye’den tedarik edilecek. Bu vesileyle ülkemizin inşaat sektörüne de ciddi katkılar sağlayan Ebolowa- AkomIı – Krıbı ve Bertourı-Kentzou Double Karayolu Projesi, Türkiye’de ki diğer oyuncular için de Afrika pazarına giriş bileti niteliğinde.” dedi.