Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında hayata geçirdiği, ilk ve ortaokul öğrencilerini kapsayan çevre turu ve trafik güvenliği okulu projeleri, 2014-2015 eğitim yılını başarıyla tamamladı. Öğrencilerin bilinçlendirilmesi konusunda yüksek verim alınan projeler kapsamında bugüne kadar toplamda 9 bine yakın öğrenciye ulaşıldı.

5 yılda 5 bin öğrenci

Geride bıraktığımız eğitim yılında Çevre Turu projesine Adapazarı Merkez ilçesinden 15 okul ve 675 öğrenci katıldı. Ortaokul 1’inci sınıf öğrencilerine yönelik olan projede katılımcılar, çevre ile ilgili öğretici sunum ve filmler izledi. Fabrika gezisi sırasında çevreye duyarlı bir üretim faaliyetini yerinde inceleyen öğrenciler, atık su arıtma tesisi ile güneş enerji sistemlerini inceleme fırsatı buldular. Atık ayrıştırma oyunu ile de öğrencilerin geri dönüşümün önemini kavrayıp çevre duyarlılıklarını geliştirmeleri sağlanan projeye bugüne kadar 5 bin öğrencinin katılımı sağlandı.

Çocuklarda erken yaşta trafik güvenliği bilincini geliştirmeyi amaçlayan Trafik Okulu projesine ise 2014-2015 öğretim yılında yine Adapazarı Merkez ilçesine bağlı 13 okuldan toplam 550 öğrencinin katılımı sağlandı. Bu sayıyla birlikte 2010 yılından bu yana toplam 3 bin 500 öğrenciye ulaşan projede, ilköğretim 3’ncü sınıf öğrencileri trafik ile ilgili filmler izleyip, trafik ışıkları ve yaya yollarından güvenli geçiş için pratik yaptılar. Emniyet kemeri ve trafikte görünürlükle ilgili uygulamaları da deneyerek öğrenme fırsatı bulan öğrencilerin program sonunda gelecekte bilinçli birey olmaları yolunda önemli bir mesafe katedildi.

Bilinçlendirici projeleriyle öğrencilerin sosyal gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, önümüzdeki öğretim yıllarında da çevreye ve trafik güvenliğine duyarlı bireyler yetişmesi için çalışmalarına devam edecek.