Global ve Türk otomotiv üreticilerine dingil, dingil komponentleri ve süspansiyon sistemlerinde tedarikçi olan, DAIMLER, MAN, SCANIA, ISUZU, FORD gibi global firmalara parça temin eden sektörünün öncü kuruluşu Ege Endüstri; AR-GE Projeleri ile yerel ve global pazarda başarılara imza atıyor. Amerika, Avrupa, Asya’da ve Türkiye’de ana sanayi firmalarına dingil ve süspansiyon sistem ve parçaları tedarikçisi olan Ege Endüstri, Ar-Ge projeleri ile yeni ürünler ve üretim metotları geliştirerek rekabette batılı ve doğulu rakiplerinin önünde yoluna devam ediyor.

47 Patent ile ilk 25’te yer aldı

Toplam yıllık satış cirosu içinde AR-GE faaliyetlerine ayırdığı % 2,5 oranındaki pay ile ürün ve  üretim metotlarını geliştiren ve bunları patentler ile tescilleyen Ege Endüstri; TUBITAK, Bilim ve Sanayi Bakanlığı, üniversiteler ve ana sanayi otomotiv firmaları ile ortak projeler yürütüyor. Şu ana kadar devam eden başarılı AR-GE projeleri sonucunda tescillenmiş ve süreci devam eden toplam patent sayısı 47 adete ulaştı. Ege Endüstri bu sayıyla Türkiye’de ilk 25 firma arasında yer alıyor. Tesciller sadece Türkiye değil A.B.D ve Hindistan gibi firmanın iş yaptığı ülkelerde de yürütülüyor.

Üretilen bilgi ve teknoloji yurtdışına satılıyor

Başarılı AR-GE yatırımları, yüksek üretim kapasitesi ve istikrarlı büyümesi ile sektördeki yerini kararlı bir şekilde güçlendiren Ege Endüstri rekabetçi ortamda başarılı adımlarla yolunda ilerliyor. Ege Endüstri; patentlerin yanı sıra ürettiği bilgi ve teknolojiyi,  lisans verme, test hizmetleri  yolu ile İsveç, Finlandiya, Hindistan ve İran gibi ülkelere satıyor.