Türkiye’de 250 bin adet treyler pazarına dikkat çeken BPW yetkilileri her yıl 75 bin adet (25 bin treyler) aks satışının gerçekleştiğini ve Türkiye’nin Almanya’dan sonra ikinci büyük Pazar olduğuna dikkat çekti.

Açılışa Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım ve BPW Yönetim Kurulu Başkanı Michael Pfeiffer, UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, TREDER Başkanı Kaan Saltık ve Türkiye’nin her bölgesinden treyler üreticileri katıldı.

Açılış konuşmasında BPW Türkiye’nin bu sektörde hem kendi pazarı hem de ihracat pazarı olduğunu ve önümüzdeki dönemde pazar adetlerinin artacağını öngördüklerini söyleyen BPW Yönetim Kurulu Başkanı Michael Pfeiffer, yatırımla birlikte sadece aks değil, üst yapı ürünlerinin de Türkiye’de üretilmeye başlanacağı bilgisini verdi. Türkiye’nin coğrafi konumu itibariyle transit geçiş noktası olması ve Türkiye tır/treyler parkı değerlendirildiğinde BPW olarak yatırım için en doğru adresin Türkiye olduğuna karar verdiklerini belirten Michael Pfeiffer, “Yatırım BPW’nin uzun vadeli planları çerçevesinde el aldığı bir konudur. Türkiye’nin hali hazırda içinde bulunduğu geçici siyasi belirsizliğe rağmen BPW’nin Türkiye’nin geleceğine olan inancı tamdır. Bizim odağımız, yakalanacak istikrarla birlikte çok büyük bir ivme kazanılacağını düşündüğümüz orta ve uzun vadeli dönemdir. Çevre ülkelere de Türkiye üzerinden hizmet vermeyi ve burada gerçekleştirdiğimiz üretim ile ihracat yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İyi ki burada yatırım yaptık

Açılış töreninde ilk olarak BPW Gebze Genel Müdürü H. Hüseyin Akbaş bir konuşma yaparak, "2015 yılı BPW'nin 10 kuruluş yıldönümü. Ender Saraçer'e teşekkür ederim. Tüm bu yatırımları destekleyen BWP Grup liderine de teşekkür ediyorum." BPW Yönetim Kurulu Başkanı Michael Pfeiffer ise yaptığı konuşmada, "Bugün ev sahibiyim. Biz bugün bu kadar güzel bir evin içerisinde çok da iyi komşularımız varmış. İyi ki burada yatırım yaptık. Burada kendimizi mevimizde hissediyoruz. CEO'yamuza da teşekkür ediyorum. Birkaç yıl önce Türkiye'de yatırım yapmak istedik.Kalpten bir yaklaşımla bu yeri bulduk. 6 ayda bu bina yapıldı. Biz şubat ayında taşındık. Tüm çabalar için teşekkür ediyorum. Bu ülkede aktif olrak temsil edilmek çok önemli. Türkiye'de çok iyi eğitilmiş gençler var. Güncel tartışmalara baktığımızda Türkiye'ninm AB nile sürekli ilişkileri var. Bun ülkenin iyi bir geleceği var. 25 yıldır Türkiye ile farklı iş kolunda işbirliği yapıyoruz. 80'li yılların sonunda sistematik olarak Türk pazarına girmek istedik. Bu işleri yaparken iyi ilişkiler kurduk. Büyük firmalarla iyi bir iş ilişkisi devam ettireceğiz. Sadece satışm değil satış değil işbirliği yaparak üretim de yapmak istedik. 2011 yılı itibariyle BPW'nin üretimi için ilk adımı attık.”

Yatırımlara ihtiyaç var

Gebze Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Vahit Yıldırım, "Bölgemizde faaliyet vermesi bzizm için onur vericidir. BPW gibi bir GOSB'a gelmesi bizleri çok mutlu etti. BPW'nin buraya gelmesi bizler için bir hayaldi. Türkiye ekonomisine katkı sunacak olan bu yatırımın hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ümit Özdağ, ise şunları söyledi: "Bu yatırımlara çok ihtiyacımız var. Kocaeli sahip olduğu özelliklerden dolayı birçok yatırımı çekiyor. Ancak bu özelliklerin dışında gayret ve çaba da sarf etmeliyiz. Yetişmiş ara ve kalifiye eleman var mı? İlk konuşulan insan kaynaklarıdır. BPW firmasına teşekkür ediyorum. Bu tür firmaların her zaman yanlarında olduklarımızı belirtmek istiyorum."

300 yabancı firma var

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, "Hem sanayinin başkenti ve ticaretin merkezi olan bu yerde böyle bir yatırım yapıldığın için teşekkür ediyorum. 14 bin üyeye hizmet vermenin yanında BPW firması gibi firmaların da yanındayız. Gebze'de 54 farklı ülkeden 300 yabancı firma vardır. Gebze'de tarihi dokusu ve bilim merkezleri de vardır. Siyasi bir belirsizlik yaşansa da bu durum kalıcı değil. GTO olarak 2015 yılında açılan kapana şirketlere bakınca geçen yıllara göre bizleri sevindirmiştir." Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, "Sayın valimizin selamını iletiyorum.Bu yatırımı burada görmek beni de mutlu ediyor. Dünya gittikçe küçülüyor. Ülke olarak güvenli bir limanız. Yabancı sermayenin burada yatırım yapmasını istiyoruz." Yapılan konuşmaların ardından BPW'nin Gebze OSB'deki fabrikasının açılışı yapıldı.