Volvo Kamyon Uzun Yol Segment Müdürü Kristin Signert, “Euro 6 koşullarına uymayı başarırken, aynı zamanda pazardaki en iyi sürüş özelliklerini ve performansı koruyabilmekten büyük gurur duyuyoruz. Yeni motorla birlikte araç, yakıt ekonomisi konusunda da son derece rekabetçi özelliğini koruyor” dedi.

Yeni Euro 6 motor serisi, 750 hp (3.550 Nm), 650 hp (3.150 Nm) ve 550 hp (2.900 Nm) olmak üzere üç farklı güç seviyesine sahip. Her biri Volvo’nun otomatik şanzımanı I-Shift ile birlikte sunulurken 550 hp’lik motor ayrıca 2.800 Nm tork üreten manuel şanzıman seçeneğini de sunuyor.

Volvo FH16, sektörün en güçlü ve en farklı kamyonlarından biri olmasının yanı sıra yükseltilmiş performansı, verimliliği ve konforu, yüksek taleplere sahip taşımacılık şirketleri ve sürücüleri tarafından takdir ve tercih ediliyor. Örneğin ağır taşımacılık aracı olarak proje taşımacılığında, kereste taşımacılığında ve gıda taşımacılığı gibi zamanında ulaşımın kritik öneme sahip olduğu uzun yol operasyonlarında kullanılıyor. Bu kamyonun bir önceki versiyonu 2012 sonbaharında satışa sunulmuştu. 2014 yılının ilkbaharında satışa sunulacak olan Volvo FH16, Euro 6’ya uyum göstererek, azot oksit ve partikül emisyonunu önemli ölçüde azaltıyor.

Euro 6’ya uyumlu motora sahip Volvo FH16’nın satışları Mart 2014’te başlayacak.