CEVA Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Fuat Adoran, "2013 yılını yüzde 10 büyüme ile sektör ortalamasının üzerinde kapatmayı hedefliyoruz. Amacımız, her yıl yüzde 10-15 oranında organik büyüme gerçekleştirmek. Türkiye'deki stratejik konumumuzu güçlendirmeyi planlıyoruz. CEVA Türkiye olarak 5 yıllık büyüme stratejimizi de belirledik. 2017 yılı hedefimiz Türkiye'nin en beğenilen şirketlerinden biri olmak ve ciro büyüklüğü olarak da Türkiye'de ilk 100 şirket arasında yer almaktır" dedi. 

CEVA Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Fuat Adoran düzenlediği basın toplantısında şirketinm 2013 sonuçlarını ve 2014 yılı hedeflerini açıklarken, CEVA Türkiye olarak 2012 yılında yaptıkları depo, altyapı ve bilgi teknolojileri yatırımlarına, 2013 yılında imzalanan yeni kontrat anlaşmaları ile devam ettiklerini belirterek "2013 yılında mevcut müşterilerimizin yanı sıra kimya, ısıtma-soğutma ve ilaç sektöründeki yeni kontrat anlaşmalarımızla daha da büyüdük. İlaç sektöründe değişecek yönetmeliğe uyumlu olan yapımız ile 2014 yılında ilaç ve tekstil sektörlerinde yeni kontratlar ile mevcut müşteri yelpazemizi daha da artırmak istiyoruz" dedi.2014 yılı için en önemli ikinci hedeflerinin uluslararası lojistik alanında olacağını belirten Adoran, "2014 yılında, Çin'den deniz yolu ile ithalat, Ortadoğu ve özellikle Irak'a kara yolu ile ihracat ve Dubai başta olmak üzere Asya ülkeleri ile hava kargo konusundaki yeni yatırımlarımız ile mevcut dış ticaret ciromuzu yüzde 50 oranında artırmayı hedefliyoruz. CEVA'nın en büyük yapılanmalarından biri olan Çin pazarında Türkiye ile lojistik çalışmalarını artırmak üzere merkez kuruldu. 2013 yılında da özellikle teknoloji alanındaki yeni anlaşmalarımızla hızlı bir büyüme yakaladık. 2014 yılında bu büyümeyi daha da artıracağız" değerlendirmesi yaptı.
Adoran 2014 yılında tehlikeli madde taşıması konusunda yürürlüğe girecek yeni yönetmeliğe de dikkat çekerek, "CEVA olarak yeni ADR yönetmeliği çerçevesinde mevcut sistemimizi yeniliyoruz. Bu konudaki yatırımlarımız ile sistemimiz yeni yönetmeliğe hazır hale getiriliyor" bilgisini verdi.

-İLK 100 HEDEFİ-

Adoran, bu yıl sonu gerçekleşmeleri konusunda da "2013 yılını yüzde 10 büyüme ile sektör ortalamasının üzerinde kapatmayı hedefliyoruz. Amacımız, her yıl yüzde 10-15 oranında organik büyüme gerçekleştirmek. Türkiye'deki stratejik konumumuzu güçlendirmeyi planlıyoruz. CEVA Türkiye olarak 5 yıllık büyüme stratejimizi de belirledik. 2017 yılı hedefimiz Türkiye'nin en beğenilen şirketlerinden biri olmak ve ciro büyüklüğü olarak da Türkiye'de ilk 100 şirket arasında yer almak. Ayrıca 5 yıl içinde CEVA Türkiye olarak, globalde en karlı ilk 3 şirketten biri olmayı da hedefliyoruz. Bu amaçla lojistik sektörünün en hızlı büyüyen uluslararası şirketlerinden biri olup hizmet vermeye başladığımız tüm bölgelerde yatırımlar yaparak büyüyoruz" dedi.

-720 BİN METREKARE DEPOLAMA ALANI-

CEVA Lojistik olarak globalde 170 ülkede, bini aşkın lokasyonda, 51 binin üzerinde çalışan ile faaliyet gösterdiklerinin altını çizen Adoran, Türkiye'nin Çin ile birlikte CEVA globalde en hızlı büyüyen ve gelişen ülkesi olduğunun altını çizdi. CEVA Türkiye'nin ağırlıklı olarak otomotiv-lastik, madeni yağ, teknoloji, dayanıklı tüketim, sağlık, endüstri, spor aletleri, oyuncak sektörleri olmakla birlikte FMCG sektörlerine hizmet verdiğini aktaran Adoran, 2014 yılında 70 bin metrekarelik yeni depo yatırımı yapacaklarını da söyledi.Adoran,"2013 yılını toplamda 650 bin metrekare depolama alanı ile kapayacağız. 2014 yılsonunda ise 720 bin metrekare depolama alanına ulaşmayı hedefliyoruz"dedi.Adoran, CEVA Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yüzde 10'luk büyüme yakaladığını, bu yıl da yatırımlarını hızlandırarak, globaldeki stratejik konumunu güçlendireceğini belirtti.

-LOJİSTİK PAZARI ÜÇ KAT BÜYÜYECEK-

Türkiye'nin 2023 hedeflerinin lojistik sektöründe yeni hesapların yapılmasında etkili olduğunu ifade eden Adoran, gelişmeleri şöyle aktardı: "2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme ve yaklaşık 1.2 trilyon dolarlık dış ticaret hacmine ulaşma hedefi, tüm sektörlerde geniş yankı uyandırdığı gibi lojistik sektörünü de harekete geçirdi. Bu denli büyük ticaret hacmini omuzlayacak kapasiteye ulaşılması, Türkiye lojistik sektörünün en önemli önceliği haline geldi. Mevcut dış ticaret hacminin dört kat büyümesi anlamına gelen bu hedefle birlikte, lojistik potansiyelinin de artacağı ve 2023 yılında lojistik pazarının bugüne kıyasla üç kat büyüyeceği tahmin ediliyor. Büyüyen lojistik pazarında karayolu taşımacılığında İki buçuk kat, demiryolu ve denizyolu taşımacılığında ise dört kat artış bekleniyor."