Goodyear, Avrupa Kamyon Yarış Şampiyonası'na 9 yıldırlastik tedarik ediyor. Bu sezon on ayak üzerinden gerçekleşen şampiyona İtalya Misano'da18 Mayıs'ta başlayarak, 12 Ekim’de Fransa Le Mans’da son buldu. Goodyear, özelolarak üretilen Kamyon Yarışları Lastikleri ile tüm takımları sezon boyunca destekledi.

FIA 2013 AvrupaKamyon Yarışları Şampiyonası için özel olarak tasarlanan ve geliştirilenGoodyear lastikleri, “Federation Internationale de l’Automobile” (FIA)tarafından onaylanan tek örnek oldu.

2011, 2012 FIAAvrupa Kamyon Yarışı Şampiyonu olan Jochen Hahn ile yine geçmiş yıllarda şampiyonolan Antonio Albacete arasında Goodyear lastikleri ve MAN marka kamyonlarıkullanarak gerçekleşen heyecan dolu yarış, oldukça ilgi gördü.

2013 kamyon yarışları programı 10 ayaktan oluştu ve serinin tüm lastikleriAvrupa Kamyon Yarış serisi organizatörü TRO (Kamyon Yarış Organizasyonu)tarafından sağlandı. Özellikle Avrupa'da yapılan kamyon yarışları içintasarlanıp geliştirilen 315/70R22.5 Goodyear Kamyon Yarış lastiklerininperformansından tüm sürücüler memnun kaldı. Goodyear Kamyon Yarış lastiği,laboratuvarlarda ve pistlerde geniş çaplı testler sonucunda geliştirilerek, yalnızcaözel kullanımının getirdiği zorlu teknik gereksinimleri karşılamakla kalmayıp,Goodyear ürünleri için uygulanan tüm mevcut kalite standartlarıyla ve AvrupaUNECE Regülasyonu 54 ile de uyumludur.