10 yılda çevreye olan etkisini %33 azaltmayı başaran Michelin ağır vasıta lastikleri için “Çok Ömür” uygulamasıyla lastiğin kilometre ömrünü ortalama iki kat artırarak hurda lastik sayısını da önemli ölçüde azaltıyor.

Michelin, yeşil lastikleri ile  doğaya olan borcumuzu ödüyor

MICHELIN Total Performance stratejisiyle yakıt tasarrufu, güvenlik, yüksek performans ve yüksek kilometre ömrünü tek bir lastikte sunan Michelin, karbon karasının silika ile değiştirilmesi sayesinde geliştirdiği “yeşil lastikler” konseptinin öncüsü oldu. Düşük yakıt tüketimi sayesinde 20 yılda 18 milyar litre yakıt tasarrufu sağlayan Michelin, 20 yılda 45 milyon tondan fazla karbondioksit salınımını düşürerek sürdürülebilir çevreye katkı sunmaya devam ediyor.

“Çok Ömür” uygulamasıyla ağır vasıta lastiklerinin kilometre ömrünü ortalama iki kat artıran Michelin,  ikinci ömrün sonunda Recamic ile tekrar tekrar kaplanarak işletme maliyetlerini de düşürüyor.

Michelin Energy Saver ile yakıt tüketiminde %20 tasarruf

Lastik seçiminin yakıt tüketimini %20 azaltma olanağı sunduğunu belirten Michelin, üretim tesislerinden, hammadde seçimine her aşamasında çevreci bir anlayışla hareket ediyor. Energy Saver lastikleri sayesinde sadece üretirken değil tüketirken de yakıt tasarrufu sağlayarak karbondioksit salınımını düşüren Michelin, 2015 yılına kadar karbondioksit salınımını sınırlayarak 200 milyon Euro’luk enerji tasarrufu sağlamayı hedefliyor.

80 litre yakıt tasarrufu

Yeşil Lastik teknolojisinin üstün özelliklerini bir arada taşıyan “Michelin Energy Saver +” lastikleri,bir önceki nesil lastiğine göre üstün yakıt tasarrufu özelliği sayesinde60 litreye kadar tasarruf etmenizi ve 140 kg'ye kadar CO2 tasarrufu sağlar. Üstelik rakiplerine göre daha uzun ömürlü olan bu lastikler ıslak yolda fren mesafesini 3 metreye kadar kısaltarak güvenli bir yolculuk sunar.