Mercedes-Benz Türk, Türkiye Futbol Federasyonu ile 1996 yılından bu yana sürdürdüğü sponsorluk sözleşmesini 2018 sonuna kadar uzattı. Türk futbolunun en uzun soluklu sponsorluğu olan bu anlaşma kapsamında; özel tasarlanan Milli Takım otobüsünün yanı sıra, otomobil ve hafif ticari araçlardan oluşan dev bir Mercedes-Benz filosu da Türkiye Futbol Federasyonu’nun hizmetine sunuluyor.

Yeni dönemde Türkiye Futbol Federasyonu’nun kullanımına sunulan 25 adet B-Serisi, 38 adet C-Serisi, 4 adet E-Serisi, 2 adet GL-Serisi, 3 adet S-Serisi, 7 adet Vito, 3 adet Sprinter ve 3 adet Travego ile filodaki araç sayısı 85’e çıkacak.

Sponsorluğunun 18. yılında filodaki mevcut araçları yenileyen Mercedes-Benz Türk, sözleşmesini 2018 yılının sonuna kadar uzattı. Çek Cumhuriyeti ile yapılacak 2016 Avrupa Şampiyonası eleme maçı öncesi gerçekleştirilen törene, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Servet Yardımcı, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Milli Takım oyuncuları, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün ve Mercedes-Benz Türk yöneticileri katıldılar.

“Mercedes-Benz Türk ve TFF’nin işbirliği bağlılığın sembolü”
Toplantıda konuşan Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes ”Türkiye Futbol Federasyonu ve Mercedes-Benz Türk’ün, 18 yıldır aralıksız devam eden sponsorluk anlaşması 2018 yılının sonuna kadar uzatıldı. Umuyoruz ki bu işbirliğimiz daha da uzun sürecek. Mercedes-Benz Türk olarak gelenek, bağlılık ve sürdürülebilirliğe önem veriyoruz ve işbirliğimizi de bu bağlılığın bir sembolü olarak görüyoruz. Mercedes-Benz, dünyada Alman Milli Takımı dışında milli takımlar düzeyinde sadece Türk Milli Takımı’nın destekçisi. Sponsorluğumuz kapsamında konforlu, güvenilir ve çevre dostu araçlardan oluşan filomuzu A Milli Takımı’nın hizmetine sunuyoruz” şeklinde konuştu.

“En uzun soluklu sponsorluk anlaşmasına devam ediyoruz”
Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün ise toplantıda yaptığı konuşmada, ”96 yılında adım attığımız işbirliğimiz, o zaman tek bir otobüsle başlamıştı. Bugüne geldiğimizde ise toplamda 72 otomobil, 3 otobüs ve 10 hafif ticari araçla Türkiye’nin en uzun soluklu işbirliği devam ediyor. Mercedes-Benz Türk olarak milli takımımızın yanında olmaktan çok memnunuz. Umarız bu anlaşma milli takıma uğur getirir. Önümüzdeki maçlarda takımımıza başarılar diliyoruz” dedi.

“Dünyaya örnek bir işbirliği içerisindeyiz”
TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı “En köklü destekçilerimizden Mercedes-Benz Türk ile işbirliğimizi bir kez daha uzatıyoruz. Mercedes-Benz Türk ile yaptığımız anlaşmanın spor pazarlamasında dünyaya örnek olduğunu düşüyoruz. Tam 18 yıldır üzüntümüzde ve sevincimizde bizlerle birlikte olan Mercedes-Benz Türk ile iki yıl sonra da 20. yılımızı dolduracağız. Sarsılmaz işbirliğimizde, Mercedes-Benz Türk’e bize olan inançlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Tüm Türk milleti olarak oyuncularımıza inanıyoruz. Bu birlik ve beraberlik sayesinde hedefimize ulaşacağız” dedi.

Türk Milli Futbol Takımı’nın başarı yolculuğu
Aralıksız 18 yıldır süren Türkiye Futbol Federasyonu sponsorluğu, Mercedes-Benz Türk’ün sponsorluk projelerindeki uzun vadeli bakış açısının ve bu bağlamda şirketin gelenek, sadakat, istikrar kavramlarına verdiği büyük önemin bir göstergesi konumunda. Mercedes-Benz Türk’ün sponsor olduğu süre içerisinde Türk Milli Futbol Takımı 2002 Dünya Kupası’nda üçüncülüğü, Euro 2008’de üçüncülüğü ve 2003 FIFA Konfederasyon Kupası’nda yine üçüncülüğü elde ederek büyük başarılar kaydetti.   

Şampiyonların Otobüsü Travego
Türk Milli Futbol Takımı oyuncularını taşıyan takım otobüsü, Türkiye şehirlerarası otobüs pazarının amiral gemisi olan ve Mercedes-Benz Türk’ün İstanbul Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen Mercedes-Benz Travego, oyuncuların ve yöneticilerin tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak tasarlandı. 2 + 1 koltuk düzenine sahip olan otobüs, kırmızı – beyaz deri koltuklar, kırmızı perdeler, teknik direktör masası ve koltuk arkası ekran sistemi olan “Mercedes-Benz Eğlence ve Bilgi Sistemi” ile donatıldı.

Çek Cumhuriyeti maçı öncesi son etkinlik                                                                        Organizasyona katılan tüm Mercedes-Benz Türk yetkilileri, törenden 2 gün sonra oynanacak olan Çek Cumhuriyeti eleme maçı için başarılar dileyerek Milli Takımı uğurladılar.