Valeo İnovasyon Yarışması’nın hedefi; 2030’un arabalarını daha akıllı ve kolay kullanılabilir hale getirecek ekipmanları bugünden tasarlamaktır. Yarışmaya katılan öğrenciler 2030'un arabaları için sağlam, devrim niteliğinde çözümler geliştirmelidirler.

Şu ana kadar toplam 17 ülkeden 91 ekip yarışmaya katılım başvurusunda bulunmuş olup; Valeo İnovasyon Yarışması web sitesi, 129’dan fazla ülkeden insan tarafından ziyaret edilmiştir.

15 Nisan 2014 tarihinde, Valeo uzmanları tarafından seçilen 20 finalist ekip açıklanacaktır. Akabinde Valeo, prototip çalışması için bu ekiplere 5.000 Euro finansman sağlayacaktır. Bunların içerisinden en yenilikçi projeleri sunan 3 ekip 17 Eylül 2014 itibariyle seçilecek ve projelerini Valeo İcra Kurulu Başkanı (CEO) Jacques Aschenbroich başkanlığındaki, Grup’un üst düzey yöneticilerinin yanı sıra, bilim ve tasarım dünyasının önemli isimlerinin de içinde bulunduğu jüriye sunacaklardır. 100.000 Euro ödül alacak olan birinci ekibi ve 10.000’er Euro kazanacak olan ikinci ve üçüncü ekipleri jüri belirleyecektir.  

Düzenlediği İnovasyon Yarışması ile Valeo, yenilikçilik ve Ar-Ge’nin Grup’un en büyük önceliklerinin arasında olduğuna dikkat çekmektedir. İnovasyon, yarının otomobillerini tasarlayan ekiplere yol göstermektedir.

Valeo 2013’te arka arkaya ikinci yıl Thomson Reuters’in “Top 100 Global Innovators” listesine girmiştir, ki bu da Grup’un inovasyona verdiği önemi yansıtmaktadır. Valeo ayrıca 2013 yılında Türkiye’de ve Avrupa’da En İyi İşveren seçilmiştir.

Valeo’nun araştırma ve geliştirme programlarının çoğu motorlu araçların karbon emisyonlarını azaltan ve sürüş kolaylığı sağlayan teknolojilerin tasarımına odaklanmıştır. Şirket, Fransa’da lider patent başvuru sahipleri arasındadır ve orijinal ekipman cirosunun yaklaşık %10’unu inovasyona ayırmaktadır. Dünyadaki toplam 20 araştırma ve 35 geliştirme merkezinde 9.000’e yakın araştırmacısıyla Valeo, siparişlerinin %30’undan fazlasını oluşturan yenilikçi ürünleri ve teknolojileri geliştirmiştir.

Grup, önümüzdeki üç yılda dünya çapında yaklaşık 1,000 mühendis ve teknisyen işe almayı planlamaktadır.