Shell AutoGas 2014 reklam filmi, ünlü oyuncu Mustafa Üstündağ ve Shell & Turcas Pazarlama Müdürü Günden Yılmaz’ın katılımıyla ilk defa bugün bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Eğlenceli dili ve samimi üslubuyla öne çıkan reklam filmi, Haziran başı itibarıyla çeşitli mecralarda gösterilmeye başlayacak.

Shell & Turcas Pazarlama Müdürü Günden Yılmaz, uluslararası tecrübesiyle müşterilerine her zaman kaliteli ürün ve hizmeti sunan bir şirket olarak bu yıl otogaz kullanıcılarına yepyeni ve eğlenceli bir iletişim dili ile seslenmek istediklerini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Mesajımızı  global bir marka olan Shell’i, Türk tüketicisine ve hedef kitlemiz olan otogaz kullanıcısına yakınlaştıran, yerel ve eğlenceli bir ses tonuyla vermek bizim için önemliydi. Mustafa Üstündağ, toplumda her kesimden hayranları olan, samimi ve başarılı bir oyuncu.. Kendisine reklam yüzümüz olması için  teklif götürdük. O da bizi kırmadı. Bugün hep birlikte karşınızdayız.”

Shell AutoGas ile kafamız rahat!

Proje, Shell Türkiye için bir ilk olduğu kadar Mustafa Üstündağ’ın da kariyeri boyunca rol aldığı  ilk reklam filmi oldu. Ünlü oyuncu reklam filminde, Shell’in her alanda olduğu gibi otogaz alanındaki uzmanlığı ve kalitesiyle baş edemeyeceğinin farkında olan "bıçkın girişimci” profili çiziyor. 

Reklam filmi çekimlerinde son derece profesyonel bir ekiple oldukça keyifli vakit geçirdiklerini söyleyen Üstündağ, sözlerine şöyle devam etti: “Shell Autogas kullan, kafan rahat olsun, dedik. Hakikaten çekimin sonunda ben de gördüm, Shell Autogas kullanırsanız kafanız rahat eder!”

Shell Türkiye reklam kampanyasını ajansı  JWT Thompson  ile 6 aylık bir sürede hazırladı. Otogaz hedef kitlesinin ağırlıklı olarak erkeklerden oluşan ve yerel zevkleri olan kişilerden oluştuğunu bilen Shell Türkiye pazarlama ekibi ve JWT, duygusal yanları ağır basan hedef kitlenin ilgisini çekecek, onları gülümsetecek ve ertesi gün işteki arkadaşına Shell AutoGas’dan bahsettirecek bir hikaye kurguladı. Shell & Turcas Pazarlama Müdürü Günden Yılmaz süreci şöyle anlattı: “Reklam ajansımız, Shell AutoGas’ı en akılda kalacak şekilde ve eğlenceli bir biçimde hedef kitlemize anlatacak bir karakter yaratmaya karar verdi. Bu karakterin inandırıcı olması ve hedef kitlemizin sempati duyup kendine yakın görecek olması önemliydi.”

Reklam kampanyası 02 Haziran 2014 tarihinde televizyon, radyo, açıkhava, dijital, gazete gibi mecralarda yoğun medya planı ile yayında olacak.

Shell için otogaz pazarı önemlidir

Dünya LPG Birliği (WLPGA) rakamlarına göre Türkiye, en çok otogaz tüketen ülkeler sıralamasında Güney Kore’den sonra ikinci sırada yer alıyor. Türkiye’de otogaz, dizelden sonra en çok tercih edilen ikinci yakıt. TÜİK verilerine göre, Türkiye’de her 10 araçtan 4’ü otogazı tercih ediyor. Shell AutoGas, Türkiye’de en çok tercih edilen markalarının başında geliyor ve Shell Türkiye’nin istasyon ağının yüzde 73’ünde otogaz bulunuyor.