Grup Başkanı ve P&G Sürdürülebilirlik Yönetici Sponsoru Martin Riant, "Şu ana kadar P&G'de çevre ayak izimizi azaltan ve içinde yaşadığımız ve çalışmalarımızı sürdürdüğümüz coğrafyaları daha ileri taşıyan birçok yeniliğe imza attık. Yaptığımız her işte sürdürülebilirliğe önem veriyoruz. Bu rapor kaynakların muhafaza edilmesi, çevre duyarlılığı ve ihtiyaç sahibi insanların yaşam standartlarını yükseltme gibi alanlarda attığımız adımları yansıtıyor. Yenilenebilir enerji kullanımımızı ciddi oranda arttırıyor, bizim gibi iklim değişikliğine odaklı yenilikler ve uygun maliyetli çözümler üreten şirketlerle ortaklıklar kuruyoruz" dedi.

"Sürdürülebilirlik bir sorumluluk olmanın yanında bir iş fırsatıdır. 2007 yılından bu yana atık geri dönüşümü ve enerji tasarrufu sayesinde yaklaşık 2 milyar dolar maliyet tasarrufu sağlayarak çevre ayak izimizi azalttık" diyen P&G Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Len Sauers ise "Operasyonlarımızda yaptığımız değişiklikleri, işimiz için doğan fırsatları ve sürdürülebilirlik hedeflerimizi tamamlamaya ne kadar yaklaştığımızı görmek bize heyecan veriyor” açıklamasında bulundu.

Raporda P&G'nin yürüttüğü şu çalışmalara yer veriliyor:

İklim:

Yeni Hedef: Sera gazı emisyonlarını 2020 yılına kadar yüzde 30 azaltma kararı alındı. P&G sera gazı emisyonlarını 2010 yılından beri yüzde 4 oranında azalttı.

Nakliye: P&G nakliye araçlarının karayolunda birim üretim başına kat ettiği yolu 2010 yılından bu yana yüzde 25 azaltarak, yüzde 20 şeklinde belirlediği hedefe ulaşmış oldu. Ayrıca Kuzey Amerika'da 2016 yılına kadar karayoluyla yapılan nakliyatın yüzde 20'sini doğal gazlı araçlarla gerçekleştirdi. Bu oran doğal gazlı nakliye araçlarıyla 22,5 milyon kilometre yol kat edilerek milyonlarca dolar tasarruf edilmesini sağladı.

Ağaç Hamuru: Şirket, kağıt havlu ve emici hijyen ürünlerinde kullanılan işlenmemiş elyafın yüzde 100'ünü sertifikalı tedarikçilerden sağlama hedefine ulaştı.

Su: Üretimde kullanılan su miktarı 2010 yılından bu yana yüzde 21 azaltılarak hedeflenen tasarruftan fazlası elde edildi.

Atık:

Sıfır Üretim Atığı: Son üç yıl içerisinde Sıfır Üretim Atığı politikası uygulanan tesislerin oranı dünya genelinde yüzde 10'dan neredeyse yüzde 50'ye çıkartıldı.

Ambalaj: Prima’nın kutu değil paket halinde ambalajlanması gibi çabalara Batı Avrupa'nın büyük bölümünde devam edildi. Bu girişim sayesinde çocuk bezlerinin ambalaj ağırlığı yüzde 80 azaltıldı, 6.000 tondan fazla ambalaj malzemesi tasarrufu sağlandı.