Nevpa Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sayar, firmanın büyümesine paralel olarak bünyelerine yeni yöneticiler kattıklarını, yeni yöneticilerle birlikte büyük treyler üreticileriyle daha fazla ortak proje gerçekleştirirken finansman açısından daha avantajlı koşullarda sahip olacaklarını söyledi. Yıllardır müşterileri olarak iş yaptıkları birinin tedarikçi tarafına geçmesiyle çok önemli bir bilgi birikim elde edeceklerini belirten Sayar, “Grup Teknik Koordinatörü olarak görev alan Turan Yakın;  Nevşehir, Bursa ve Almanya’dan sorumlu olacak. Almanya’da mühendislerimizle tasarım faaliyetleri, OEM bazında ürün geliştirmeleri, bunun yanı sıra teknik altyapı, kalite, verimlilik, tasarım maliyetlerin düşürülmesi, OEM’lere daha az maliyetli gibi çok geniş bir alanda görev ve sorumluluğu olacak” dedi.

Benden daha iyisini yapan çıkarsa bu işi bırakırım

Mesut Sayar, bundan böyle büyük treyler üreticileriyle daha fazla proje bazında çalışabileceklerinin altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: “Amacım ithal edilen her ürünü Türkiye’de üreterek ülke ekonomisine katkı sağlamak. Alman ve İtalyan firması bizden daha kaliteli değil. Fiyatta da bizden ucuz değil... Yaparsam en iyisini yaparım. Takım dolabı, kırılır, kayar baba yapıyorum. İddia ediyorum benden daha iyi yapan çıkarsa bu işi bırakırım. Biz varken ithal ürünler bu pazara giremez.”

İki yeni ürün

Dekra sertifikalı kayar babayı yeniden dizayn ederek daha da hafif hale getirdiklerini belirten Sayar, ürünü TırExpo Fuarı’na yetiştirmek istediklerini söyledi. “Ayrıca Melis diye bir ürünümüz daha var. Avrupa’da liftmaster diye adlandırılıyor. Onu da fuara yetiştireceğiz. Yılsonunda sürpriz bir ürünümüz daha olacak” diyen Sayar, frigorifik treylerler için de krom kapı kolları ve kilitler üretecekleri bilgisini verdi. Bursa’da yeni bir yatırıma daha imza attıklarını belirten Sayar, burada sac kapak, ön panel gibi sacdan imal edilen ürünlerin yer alacağını söyledi. Bursa’da kalifiyeli elamanlar sayesinde daha kaliteli ürünlere imza atacaklarını kaydeden Sayar, “Otomobil şasisi üreten mühendisler Bursa’da treyler sac kapağı üretecek” dedi.