Ürün yelpazesini yenilikçi ve enerji tasarruflu ürünlerle genişletmek için sürekli olarak Ar-Ge yatırımı yapan Ruukki, sert koşullar için iyileştirilmiş darbe dayanımına sahip Optim 700 QL1 ve otomasyonlu üretim süreçleri için lazerli kesmeden sonra garantili düzlüğe sahip dünyadaki tek çelik olan LaserPlus'ın yanı sıra vinç ve kaldırma ekipmanlarının üretiminde kullanılan yeni ürünü Optim 960 QL'i de basına tanıttı.

Ruukki Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Hörnfeldt 2013 yılındaki 2.4 milyar Euro'luk net satış rakamlarına ulaştıklarını belirterek Türkiye pazarında ise her geçen gün satış grafiklerini artırdıklarını ve daha fazla üreticiyle buluştuklarını söyledi.

Hörnfeldt, sözlerine şöyle devam etti: “Hızlı teslimata olanak sağlayan İstanbul ve Mersin stok sahaları, müşterilere satış sonrasında verilen kapsamlı materyal uzmanlık ve teknik uygulamada verilen destekler sayesinde çözüm ortaklarının memnuniyetini en üst düzeyde tutan Ruukki, Türkiye ofisiyle Kuzey Afrika pazarında da yönetimsel söz sahibi olarak bu bölgeye hizmet veriyor."

Türkiye ve Çin büyüyor

Dünyanın çin talebinin yüzde 45’inin Çin tarfından yapıldığına dikkat çeken Hörnfeldt, Avrupa’nın durağan bir yapıda olduğunu söyledi. Hörnfeldt, Türkiye pazarının da son üç yılda büyüdüğüne dikkat çekti.

SSAB ile ilgili birleşme süreçleri hakkında da bilgi veren Hörnfeldt, SSAB hisse sahiplerinin bu satınalmayı onayladığını Ruukki hisse sahiplerinin de onaylama sürecinin (şimdiye kadar yüzde 50’sinin onayladı) devam ettiğini belirtti. Bu sürecin 27 Haziran’a kadar süreceğini de dile getiren Hörnfeldt, daha sonra Avrupa Komisyonu’nun onayının andından satınalma sürecinin tamamlanacağını kaydetti.

Optim 960 QL hakkında

Ultra yüksek dayanımlı çelik geliştirme alanında önde gelen şirketlerden olan Ruukki, 2002 yılından bu yana ürettiği Optim inşaat çeliklerine özellikle kaldırma ekipmanları sektörüne uygunluk gösteren Optim 960 QL'i de ekledi. Ruukki'nin yüksek dayanım sacları, rulodan açma olarak üretilen Optim 900 QC ve 960 QC'nin 3,0 - 10,0 mm kalınlık aralığını yeni Optim 960 QL ile birlikte 8,0 - 12,0 mm kalınlığına çıkarıyor. Hem levha hem de rulo açma ürünler ilgili standartların (EN 10149-2 ve EN 10025-6+A1) tüm gereksinimlerini karşılıyor.