Treyler kapı ve üstyapı sistemleri üreticisi Borteknik, Avrupa’nın önde gelen üstyapı ve treyler güvenlik ekipmanları ile diğer donanımlarında en büyük markalarından Hesterberg üretim anlaşması imzaladılar. Bu kapsamda Borteknik ve Hesterberg tarafından ilk etapta yarı römork ve römorklar için arka kapak/kapı üretecek.

Söz konusu üretim öncekilerinden farklı olacak ve yıllık 12 bin adet üretilecek. Bu arada Borteknik’in yarattığı Bordoor markasının faaliyetlerine devam edeceği ve Avrupa’daki müşterileri için satış gerçekleştirileceği belirtildi. 4 Ekim 2011 tarihinde Yiğitalp Otel’de İstanbul'da gerçekleşen imza törenine, Bortenik Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Atik, Bordoor Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Atik, Bordoor Genel Müdürü Arda İpçi, Borteknik Genel Müdürü Hüseyin Can Finci, Hesterberg Genel Müdürü Dirk Miessen, Hesterberg Pazarlama Müdürü Frank De Vries , BPW Otomotiv Türkiye Genel Müdürü Ender Saraçer ile Sırbistan Cumhuriyeti Başkonsolosluğu Ekonomi Danışmanı Filip Şanoviç katıldılar.  

Kalitemizden dolayı İmza töreninde konuşan Bünyamin Atik, büyük bir şirkete sistem üreticisi olma yolunda ilk adımı attıklarını vurguladı. 20 yıldır profil ürettiklerini ve 8 yıla yakın bir zaman boyunca otomotiv sektörüne hizmet ettiklerini belirten Atik, Alman Hesterberg ile yapılan bu anlaşma ile tüm dünyada daha da etkin olacaklarını ifade ederek, "Alman firması Hesterberg ile ürettiğimiz malların kalitesi, sağlamlığından dolayı bir üretim ve satış beraberliğinde anlaşmış bulunmaktayız. Bu anlaşma bizlerin hem ailecek, hem de ülkemiz için çok önemli gördüğümüz bir olaydır. Bundan sonra da partnerimizle birlikte bu işlere devam edeceğimizi bildirmekten kıvanç duyarım. Hestelberg firmasının dünya üzerinde 45 ülkede temsilcisi ofisi var. Dolayısıyla bizim Avrupa'da belirli yerlere satmış olduğumuz treyler kapı veya kapakları dünyanın 45 ülkesine birlikte dağılacak. Bunun da Türk ekonomisine ne kadar fayda sağlayacağını tahmin edersiniz. Çalışanlarımız çok daha artacaktır ve çok daha rantable çalışacağız. Bu işbirliğiyle iyi bir iş yaptığıma şahsen inanıyorum." dedi. Dirk Miessen ise Hesterberg'in Avrupa ve Dünyada 213 yıldır saygın bir yeri olduğunu, Borteknik ile yapılan anlaşmayı da önemli bir adım olarak gördüklerini ifade etti. Miessen: "Bordoor ile işbirliğimiz bize mutluluk ve gurur veriyor. Diğer yandan Bordoor'u Türkiye'nin önemli kapı üreticilerinden ve beraber çalışacağımız bir şirket olarak görüyoruz. Bu, çok uzun sürecek bir işbirliğinin ilk adımıdır." şeklinde konuştu.