UBAK İzin Belgeleri Bilinçlendirme Yılı

“2015 yılının “UBAK İzin Belgeleri Bilinçlendirme Yılı” ilan edilmesi kapsamında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve UND işbirliği ile çeşitli bilgilendirme seminerleri gerçekleştiriyoruz. Bu seminerlerden ilkini 2 Nisan’da bakanlık bünyesinde Ankara’da, ikincisini ise 9 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirdik. Düzenlediğimiz seminerlerde yetkililerimiz tarafından UBAK Sistemi’nin detayları katılımcılar ile paylaşıldı. Seminerde ele alınan konular: UBAK Sistemi’nin işleyişi ve uluslararası toplantılardaki ülkemiz gündemleri, UBAK Sistemi’ndeki ülke kısıtlamaları ve ülkemizin bu kısıtlamalara yönelik politikaları, UBAK İzin Belgeleri’nin sağladığı faydalar, UBAK İzin Belgeleri’nin doğru kullanımı ve karşılaşılan kullanım hataları, UBAK İzin Belgeleri’nin dağıtım usulleri ve dağıtım metotlarına ilişkin detaylar, bakanlık tarafından kesilen cezaların UBAK İzin Belgeleri’nin dağıtımına olan etkileri, Yabancı plakalı araçların UBAK kullanımına ilişkin istatistiki veriler ve Türk araçları ile karşılaştırmaları, UBAK sisteminde yaşanan son gelişmeler başlıkları altında oldu.”

2015 yılının “UBAK İzin Belgeleri Bilinçlendirme Yılı” ilan edilmesi kapsamında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve UND işbirliği ile çeşitli bilgilendirme seminerleri gerçekleştiriyoruz. Bu seminerlerden ilkini 2 Nisan’da bakanlık bünyesinde Ankara’da, ikincisini ise 9 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirdik. Karayolları Düzenleme Genel Müdür Yardımcımız Sayın Hüseyin Yılmaz’a, Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın Nurhan Tüfekçioğlu’na, Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Sayın Leyla Şahiner ve Uzman Yardımcısı Sayın Zafer Kögmen’e yardımlarından dolayı tüm sektörümüz adına teşekkür ederiz. Düzenlediğimiz seminerlerde yetkililerimiz tarafından UBAK Sistemi’nin detayları katılımcılar ile paylaşıldı. Seminerde ele alınan konular: UBAK Sisteminin işleyişi ve uluslararası toplantılardaki ülkemiz gündemleri, UBAK Sistemi’ndeki ülke kısıtlamaları ve ülkemizin bu kısıtlamalara yönelik politikaları, UBAK İzin Belgeleri’nin sağladığı faydalar, UBAK İzin Belgeleri’nin doğru kullanımı ve karşılaşılan kullanım hataları, UBAK İzin Belgeleri’nin dağıtım usulleri ve dağıtım metotlarına ilişkin detaylar, bakanlık tarafından kesilen cezaların UBAK İzin Belgeleri’nin dağıtımına olan etkileri, Yabancı plakalı araçların UBAK kullanımına ilişkin istatistiki veriler ve Türk araçları ile karşılaştırmaları, UBAK sisteminde yaşanan son gelişmeler başlıkları altında oldu. Uluslararası taşımacılıkta büyük öneme sahip UBAK Belgesi kullanımında karşı karşıya kalınan hataların giderilmesinde ve UBAK Belgesi’nin verimli kullanılması yönünden önemli bilgilerin paylaşıldığı ve sisteme dair katılımcı firmalarımızın tüm sorularının cevaplandığı seminer kapsamında çeşitli bilgiler de verildi.

İstanbul’daki seminerde katılımın yoğun olması bizleri son derece sevindirdi. Çünkü, sektörümüzde birçok bilgi eksikliği, bilgi kirliliği bulunuyor. Bütün bunların sonucunda da sektörümüz maalesef yeterli bilgiye sahip olamamaktan dolayı neyi, nasıl ve ne şekilde yapacağını tam olarak göremiyor. Bilgi eksikliği işlerimizde gecikmelere ve kafalarda soru işaretlerine neden oluyor. UND olarak düzenlediğimiz bu seminerlerle UBAK konusundaki soru işaretlerinin cevap bulacağını ümit ediyoruz. UBAK seminerlerinde işlenen konuların detaylarını UND’nin Sesi dergimizde bulacaksınız.

UND olarak kamu’nun gerekli kesimlerini yerlerinde ziyaret ederek hem bilgi veriyoruz hem de ilettiğimiz sorunların çözümü noktasında takipçi oluyoruz. Ülkemizin en önemli STK’ları arasında gelen UND, gerçekleştirdiği çalışmalarla siz değerli üyelerine en etkili çözümü sunmaya çalışmaktadır. Bu bağlamda  sayın bakanlarımızdan tutun da müsteşarlarımıza, valilerimizden tutun da gümrük müdürlerimize, oda başkanlarımıza kadar birçok yetkililerimiz ile görüşüyoruz. Kamu-özel sektör işve güçbirliğine inananlar olarak ülkemizin daha güzel yarınlara ulaşabilmesi için elbirliği yapmamız gerektiğini düşünüyoruz.

Lojistik, turizmden sonra en fazla katma değere sahip hizmet sektörü olarak dikkatleri üzerinde topluyor. Dergimizin bu sayısında sektörümüzde ‘kadın istihdamı’ konusuna geniş yer verdik. Ülkemizde birbiri ardı sıra açılan üniversitelerin lojistik bölümlerine erkekler kadar kızlarımızın da ilgi göstermesi sektör olarak bizleri gururlandırıyor. UND olarak ‘kadınların daha fazla iş yaşamında bulunması gerektiğine’ inanıyor ve bu anlamda sektörümüze gönül veren tüm kadınlarımızı kutluyoruz. Kadına şiddetin adeta tavan yaptığı bu günlerde okuyan, üreten, ülkesine katma değer sağlayan kadınlarımızın sektörümüze yeni bir enerji getireceğine inanıyoruz.

- kralbet giriş - - - - -