MAN SE hissedarlarının 31 Mayıs 2011 tarihli teklifi üzerine başlayan birleşme süreci, 3 Kasım 2011 tarihinde “Çinli şirket birleşmesi denetimi yetkililerinin” de onayını alarak tamamlandı. Bu bağlamda Volkswagen AG’ye ihale edilen tüm hisseler, yeni çoğunluk hisse sahibine aktarıldı. Volkswagen, hâlihazırda, MAN’ın oy hakkının yüzde 59,90’ını ve hisse sermayesinin yüzde 53,71’ini elinde bulunduruyor. Bu da MAN, Volkswagen ve Scania arasında yakın işbirliğinin yolunu açıyor.     

MAN, Volkswagen ve Scania arasında derin işbirliği

MAN, Volkswagen ve Scania arasında daha derin işbirliği, Münih merkezli araç ve mühendislik uzmanının izlediği büyüme yolunu sürdürmeyi ve dünyanın önde gelen ulaştırma konulu mühendislik işletmelerinden biri olarak konumunu daha da genişletmesini hedefliyor. Şirketler, hep birlikte, dünyanın en büyük ticari araç sağlayıcılarından birini yaratacaklar.   Zorunlu arz sürecinin tamamlanması ile ilgili bir açıklama yapan, MAN SE CEO’su Georg Pachta-Reyhofen, “Bugün şirketin 253 yıllık tarihinde yeni bir bölüm açıyoruz ve bu bölüm devam edecek. Aynı zamanda, inovasyon, uluslararası konumlanma ve mühendislik sanatıyla belirlenmiş özel MAN kimliğimizi koruyacağız. MAN, Volkswagen ve Scania tarafından elde edilecek başarılar, aynı değerler üzerine kurulu olacaktır. Dolayısıyla hepimiz yakın işbirliğinin arkasındaki sanayi mantığında hemfikiriz. Bu nedenle yeni ortaklıklara açık ve bağlıyız” dedi.

Yakın işbirliğinin, yoğun sinerji potansiyelinin araştırılmasında bir temel oluşturacağını ifade eden MAN SE CEO’su Georg Pachta-Reyhofen, “İlgili firmalar, büyük bölümü tedarik sektöründe olmak üzere yıllık en az 200 milyon Euro tutarında sinerji yaratılacağını tahmin ediyor. Uzun vadede ortaya çıkacak olan bu potansiyel, araştırma ve geliştirmenin yanı sıra üretim alanındaki yoğun işbirliğinde yatmaktadır” dedi.   Personel kesintisi olmayacak Volkswagen Group ile ortaklığın MAN çalışanları için de cazip sonuçlar doğuracağını belirten MAN SE CEO’su Georg Pachta-Reyhofen, “Volkswagen’in MAN markalarına, iş bölgelerine, konumlarına ve çalışanlarına açık taahhüdü, karşılıklı işbirliğimizin dayanacağı kesin bir istikrar, sürdürülebilirlik ve saygının işaretidir. Birleşme sürecinde hiçbir personel kesintisi planlanmamaktadır. Münih, MAN’ın karargâhı olmayı sürdürecektir, şirketin tüm sahaları varlıklarını değişiklik yapılmaksızın sürdürecek, markalarının bağımsızlığı korunacaktır” dedi.