Iveco Daily, müşteri beklentilerini karşılayan tüm özellikleri ile öne çıkarak Almanya’dan iki ödül birden kazandı. Ödüller Daily’e 25 deneyimli uzmanın yaptığı testlerden sonra verildi. Sektörün önde gelenleri Daily’e bu ödülü pazardaki en erişilebilir yükleme alanı, cömertçe boyutlandırılmış kabini ve sürücü için yeni konfor standartlarını belirlemesine dayanarak verdi. Aracın içi son modelde kapsamlı biçimde yeniden tasarlandı ve bir binek arabanın konfor ve lüksü Daily’de birleşti.

.Daily’nin başarısındaki anahtar unsurlardan biri de sınıfında sürücü ve filoya en iyi esnekliği, verimliliği, yakıt tasarrufunu ve sürüş konforunu sağlayan yeni Hi-Matic şanzımandı. ZF ile birlikte geliştirilen Hi-Matic, sınıfında sekiz ileri otomatik vites sunan ilk ürün. Gezegendeki en iyi sürücüden daha hızlı ve doğru vites değiştirme kabiliyetine sahip; ivme gerektiği zaman 200 milisaniyeden kısa sürede vitesi değiştirebiliyor. Daily- Hi-Matic’in almış olduğu “Yenilikçilik Ödülü” onun en iyi sürüş keyfini sunduğunu kanıtlıyor.

Sektörün önde gelenleri çoklu araç değerlendirmelerinin bir parçası olarak bir Daily 35S13’ü denediler; yorumlarında Hi-Matic vitesin inanılmaz olduğu, debriyajın olmayışının ise bir avantaj olduğunu vurguladılar.

Daily 2014’teki tanıtımından beri 8 bin farklı yapılandırma seçeneğiyle mevcut. Farklı müşteriler ve görevlere göre brüt araç ağırlıkları, dingil mesafeleri, arka çıkıntılar, motor, şanzıman ve yük hacminde farklı yapılandırmalar uygulanabiliyor.