‘Geleceğim Benimdir’ sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin gelişimi ve öğrencileri meslek liselerine yönelmeleri konusunda öncülük eden OKT, TÜBİTAK Fuarının açılışında boy gösteren ve yapay zeka teknolojisi ile üretilen Otonom Robotun kullanılabilir hale getirilmesinin ardından fabrika üretim sahalarında yararlanılmasını amaçlıyor.

Konuyla ilgili robotun hayata geçirilmesinde büyük payı olan Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alan Şefi Erhan Dinçer Otonom Robot hakkında şu açıklamalarda bulundu; “Okulumuz Bilişim Teknolojileri bölümü öğretmeni Engin Çelebi, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, Bilişim Teknolojileri bölümlerinde okuyan Robotik Kulübü öğrencilerimiz ve OKT Trailer’ın katkıları ile hayata geçirilen Otonom Robotumuzun gövdesinde rahat hareket edebilmesi adına birbirinden bağımsız 6 motor bulunmaktadır. Sanayi 4.0.  yapay zeka teknolojilerinin kullanıldığı bu robot, güneş paneli opsiyonunu içinde barındırırken şimdilik enerjisini içinde bulunan güç kaynağından alıyor, bilgisayar telefon veya kumanda ile komuta edilebilen otonom robotumuz belli koordinatlar doğrultusunda hiç kimseye zarar vermeden ve insan yönlendirmesi olmadan kendi kendine karar verme yetisi ile çalışabiliyor. Bu yönüyle fabrikaların kullanımında büyük fayda sağlayacak olan otonom robot 50 kiloya kadar malzeme taşıyor.”

Fuarın açılışına katılan OKT Trailer AR-GE Müdürü Ferda Peker; “Robotik Kulübü öğrencileri ve öğretmenlerimizin Otonom Robot Projesini hayata geçirmelerinden ve böyle güzel ve yararlı bir projede bizimde katkımızın olmasından dolayı mutluluk duyuyorum. Kendilerini Tebrik eder, robotun en kısa sürede fabrika sahalarında kullanılabilir hale gelmesini temenni ederim. Umuyorum ki açılacak olan AR-GE merkezimizde değerli hocalarımız ve sevgili öğrencilerimiz ile da farklı çalışmalar içersinde olacağız.”diye konuştu.