Treyler sektöründeki yan sanayi firmalarına sektörün tanıtımını yapmak, yan sanayi firmalarıyla beraber çalışarak hem yan sanayinin hem de sektörün gelişimine katkıda bulunmak, TREDER’in hedefleri arasındadır. Treyler sektöründeki kalitenin geliştirilmesi, sektör yan sanayinin kalitesinin geliştirilmesiyle mümkün olacaktır. Bu nedenle TREDER üyesi firmalar, sektör yan sanayini ziyaret etmekte ve onlarla birlikte tasarım ve kalite geliştirme çalışmaları yapmaktadır. Bu hedefler doğrultusunda, Treyler Sanayicileri Derneği’nin (TREDER) 2011 Yılı ikinci Yönetim Kurulu Toplantısı 24 Şubat 2011 Perşembe günü, Nevpa Karoser Ekipmanları firmasının, Nevşehir’deki  Fabrikası’nda gerçekleşti.   

Nevpa kalitesine yerinde inceleme TREDER üyelerinin büyük bir kısmının  katıldığı ziyarette, Nevpa’nın yeni ve eski fabrikası ziyaret edildi ve firmanın tasarım kabiliyetleri, üretim operasyonları, Nevpa yetkilileri tarafından TREDER üyelerine anlatıldı. Fabrika ziyaretinden sonra yapılan toplantıda,  İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Gaziantep ve Almanya’da faaliyet gösteren Nevpa’nın  organizasyonu, gelecek hedefleri, ürün çeşitleri hakkındaki bilgiler, Nevpa Yönetimi tarafından TREDER üyelerine bir sunumla  aktarıldı. Pek çok TREDER üyesinin, yıllardır beraber çalıştığı ve Nevşehir’in en  büyük firması olan Nevpa’nın, tasarım ve üretim kalitesinde geldiği seviye, TREDER üyeleri tarafından memnuniyetle karşılandı.  

TREDER yol haritasını çizdi

TREDER Yönetim Kurulu Başkanı Recep Serin, yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, her toplantıda olduğu gibi,  sahtecilik ve yolsuzluklarla ilgili çalışmalar hakkında üyelere bilgi verildiğini  belirterek, “TREDER’in bu konudaki mücadelesi, bıkmadan devam edecek. Şu ana kadar da önemli yol katettik.  TREDER ve TUVSUD Projesine katılan üyelerimizdeki proje faaliyetlerini görüştük.   Kasım 2011’de düzenlenecek COMVEX Fuarı ile ilgili olarak TÜYAP Üst Yönetimi ile yapılan görüşmeleri değerlendirerek, 14 -15 Nisan 2011’de İstanbul’da, TREDER’in evsahipliğiyle gerçekleşecek  Avrupa’nın treyler üreticilerinin çatı kuruluşu olan CLCCR’nin (International Association of the Body and Trailer Building Industry) 2011 yılı ilkbahar toplantısının organizasyonunun, eksiksiz bir şekilde gerçekleşmesi için yapılacak çalışmaların palanlarını oluşturduk.  ADR konusunda gerek treyler ve gerekse ilgili sektörlerde yaşanan belirsizliğin aşılması için, kamuoyunu bilgilendirme misyonu çerçevesinde bir çalışma başlattık ve bunu da kısa zamanda sektörle paylaşacağız” diye konuştu.  

Gelişmelerin takipçisi olacağız

Recep Serin,  TREDER Yönetim Kurulu olarak TREDER’in kurulduğu günden bu yana, pek çok defa muhtelif Bakanlıklarla görüşmeler yapıldığını, sektörün dertlerinin anlatıldığını ve gerekli çözümlerin önerildiğini ifade ederek, “2011 yılında da hem bakanlıklarla görüşmelerimize devam edeceğiz, hem de şimdiye kadar yapılan görüşmelerde alınan kararlarla ilgili uygulamaların takipçisi ve değerlendiricisi olmaya çalışacağız” dedi.