Treyler Sanayicileri Derneği’nin (TREDER) 2011 Yılı ilk Yönetim Kurulu Toplantısı 20 Ocak 2011 Perşembe günü, Koluman Otomotiv’in Tarsus’daki Fabrikası’nda gerçekleşti. Toplantıya TREDER üyelerinin büyük kısmı katılırken, toplantıdan önce, Koluman Otomotiv’in Satış ve Pazarlama Direktörü Yılmaz Yüzbaşı, Koluman Holding ve Koluman Otomotiv’in organizasyonu hakkında, TREDER üyelerine bir sunum yaptı.

Daha sonra Yılmaz Yüzbaşı ve Koluman Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Saltık, tesisleri TREDER üyelerine gezdirdi. Saltık ve Yüzbaşı, Koluman’daki treyler üretimi ve aynı tesis içindeki Treyler Servis İstasyonu hakkında üyelere bilgi vererek  soruları  yanıtladılar.

TREDER Yönetim Kurulu Başkanı Recep Serin, yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, “Her toplantıda olduğu gibi,  sahtecilik ve yolsuzluklarla ilgili çalışmaların değerlendirildiğini belirterek, Sanayi Bakanımıza TREDER Yönetim Kurulu olarak yaptığımız ziyareti, TREDER ve TUVSUD Projesi çerçevesinde yapılarak başarıyla sonuçlanan Tırsan ve Okkardeşler’deki Üretim ve Kalite Süreçleri Değerlendirme denetimlerini görüştük.  Kasım 2011’de düzenlenecek COMVEX Fuarı ile ilgili olarak TÜYAP Üst Yönetimi ile tekrar görüşmeye karar verdik. 14 -15 Nisan 2011’de İstanbul’da, TREDER’in evsahipliğiyle gerçekleşecek  Avrupa’nın treyler üreticilerinin çatı kuruluşu olan CLCCR’nin (International Association of the Body and Trailer Building Industry) 2011 yılı ilkbahar toplantısının organizasyonunu ve ADR konusunda bundan sonra atacağımız adımları konuştuk” dedi.  

Bakanlıklarla İlişkilerin Daha da Geliştirilmesi Recep Serin, Sayın Sanayi ve Ticaret Bakanımız Nihat Ergün ile TREDER Yönetim Kurulu olarak yapılan görüşmenin son derece faydalı geçtiğini belirterek, bundan sonra gerek Sanayi Genel Müdürlüğü ve gerekse Ulaştırma Bakanlığı’nın çeşitli birimleri ile, sektörümüz için beraberce çalışmaya daha da hız verileceğini, TUV TURK Muayene İstasyonlarında, treyler kontrollarında bakılması istenen özelliklerin  treyler sektörü için önemli olduğunu ve bu konuda da çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.