Kriz dönemi sonrasında zarardan kurtulamayan ve Avrupa operasyonunu karlı hale dönüştürmek için strateji belirleyen Ford Motor Company, 2017 yılına kadar Avrupa’da sunacağı yeni modelsayısını 25’e çıkarttı. Geçen yıl açıkladığı yeni model stratejisinin meyvelerini toplamaya da başlayan Ford, Gölcük’te üretilen yeni Transit Custom sayesinde Avrupa ticari araç pazarında 2007’den bu yana en iyi pazar payına ulaştı.
Ford Başkan Yardımcısı ve Ford Avrupa Başkanı Stephen Odell, Amerika’da karlılık konusunda elde ettikleri başarıyı Avrupa’da da tekrarlamak istediklerini belirterek, bunun için yatırımları sürdüreceklerini söyledi. Avrupa’da ekonominin düzelme işaretleri verdiğini kaydeden Odell, 015’te kar etmeyi öngördüklerini bildirdi.

Önce ticari yükselecek
Model yatırımlarının karşılığını vermeye başladığını vurgulayan Odell, yeni Transit Custom sayesinde önemli satış başarısına imza attıklarını ve ticari araç satışlarının son 10 yılın en iyi seviyesine geldiğini bildirdi. Nitekim Ford, Avrupa’da ocak-ekim döneminde 915 bin araç satıp, toplamda geçen yılki seviye olan yüzde 7.9’lik pazar payını korurken, 156 bin adetlik ticari araç satışıyla bu sınıftaki pazar payını yaklaşık yüzde 1 artırarak yüzde 9.4’e ulaştı. Ford, gelecek yıl da Transit ailesini Gölcük üretimi 2 tonluk yeni Transit ve tamamen yeni Transit Courier’le genişletecek.


Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford’un büyüme planlarında Türkiye’nin çok önemli iki rolü bulunduğuna dikkat çekti. Ford Otosan’ın, Ford Avrupa’nın ticari araç yelpazesinde büyük önem taşıyan üç önemli ürünü ürettiğini anlatan Yenigün, bunun, markanın Avrupa’da sattığı araçların yüzde 85’i anlamına geldiğini söyledi. Hafif ticari aracın, Avrupa’da krizden en çok etkilenen sınıf olduğunu vurgulayan Yenigün, şöyle devam etti:
“Pazar yükselişe geçtiğinde de en büyük çıkışı ticari araçlar yapacak. Avrupa’daki toplamsatışlarda ticarinin payı çok düşmüştü. En fazla yükseliş de ticaride olacak. Bu yüzden Ford için Türkiye’de üretilen Transit ailesi çok önemli. Ürettiğimiz araçlarla, Ford’un Avrupa’daki karlılığında payımız büyük olur.”
Avrupa’da satılan Ranger ve yeni Transit Connect hariç, Transit Custom, Transit ve Transit Courier Gölcük’te üretiliyor.

Lüks Vignale iki yıl sonra

Ford’un Barcelona’daki tanıttığı yeniliklerden 5 kapılı yeni Ka’nın, 2015’te Avrupa pazarında satışa sunulması planlanırken, Türkiye’ye de benzer tarihlerde gelmesi bekleniyor. Ford’un lüks SUV sınıfına sokacağı “Edge”in ise, 2017’den önce Avrupa pazarına sunulmasının öngörülmediği bildiriliyor.
Ford’un lüks markası Vignale ise, ilk olarak Mondeo ile “Merhaba” diyecek ve 2015 Şubat ayında Türkiye’ye gelmesi planlanıyor.

‘Liderlik için çalışacağız ikinciliğe de üzülmeyiz!’

Otomotiv pazarında 11 yıl üst üste lider olan Ford Otosan, bu yıl 12. liderlik için çalışıyor. Bu yılın piyasa şartlarının sürekli değiştiğini belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Böyle bir ortamda bile, her zaman savaşa devam ediyoruz. İş dolu dizgin gidiyor. Rakibimizle arayı kapatmaya çalışıyoruz” dedi.
Değişken piyasada “Sadece lider olacağım” demenin, işi matematik dışı bir yere de götürebileceğine dikkat çeken Yenigün, “Ama o oyun içinde olmayacağız. Belli bir yerden sonra koparsa bırakırız. İlla lider olacağız diye bir şey yok. Bu şartlarda ikinciliğe de üzülmeyiz. Elbette liderliği hala hedefliyoruz. 20 gün var” diye konuştu. 

BDDK’nın taksit sayılarına ve kredilere ilişkin taslağının bu ay içinde çıkması halinde oyunun kurallarının da değişeceğini söyleyen Yenigün, “O çıkarsa, maç sırasında oyunun kuralı değişecek. O zaman da başka şeylerden bahsedeceğiz” ifadesini kullandı.Ekimde 10 bin 473 adetle liderliği alan Ford, Cargo kamyon hariç 11 ayda 89 bin 405 adete ulaştı. VW ise 11 ayda 99 bin 958 adetlik satış yaptı.