Soğuk Zincir Taşımacılığı için zorunlu olan ATP sertifikası, 8 Mayıs 2017 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yayımlanan ATP genelgesi ile 15 Mayıs 2017 tarihinden itibaren Türk Standartları Enstitüsü tarafından düzenlenecek. Bu yasal zorunluluk ile birlikte Soğuk Zincir Taşımacılığı yapan nakliye firmaları, taşıdıkları yükü artık daha güveli bir şekilde müşteriye ulaştırabilecek. 2011 yılından bugüne ATP mevzuatına uygun olarak üretilen Tırsan Frigo, mevzuat kapsamındaki tüm gereklilikleri müşterilerine sunuyor.  
 
ATP Konvansiyonu’nun Yaratacağı Fırsatlar;
 
  • Soğuk Zincir Taşımacılığında kurallar belirlenecek ve haksız rekabetin önüne geçilecek.
  • ATP’ye uygun araç sahibi olmak uluslararası gıda taşımacılığında büyük avantaj sağlayacak.
  • Soğuk Zincir Taşımacılığının gerekli koşullarda yapılması, toplum sağlığının da güvence altına alınmasını sağlayacak.
  • Türkiye’de uluslararası tanınırlıkta test ve belgelendirme merkezleri hizmet verecek.
  • ATP konvansiyonunun uygulanması ile nitelikli insan gücü ihtiyacı artacak.
 
Tırsan’dan Özel Frigo Kampanyası
Soğuk Zincir Taşımacılığında nakliyecilerin her daim yanında olan Tırsan, ATP Mevzuatına uygun olarak ürettiği Tırsan Frigo araçları için yapmış olduğu yeni kampanya ile müşterilerine destek oluyor.
 
15 Haziran 2017 tarihine kadar ilk 30 adetlik standart Tırsan Frigo aracı için sipariş veren Tırsan müşterileri, kampanya kapsamında aşağıda belirtilen opsiyonlara da sahip olabilecekler.
  • 2.650 mm iç net yüksekliği
  • Kabinden sürüş yardımlı, yüke duyarlı otomatik dingil kaldırma sistemi
  • Treyler ve çekici için sepet tipi stepne taşıyıcı
  • 500 lt alüminyum mazot deposu
  • Kayar raflı, led aydınlatmalı paslanmaz çelik yemek dolabı
  • Çelik takım dolabı
 
Tırsan Frigo’nun Öne Çıkan Özellikleri
 
İzolasyon Kalitesi
Soğuk Zincir Taşımacılığında kullanılan araçların, FRC sertifikasına sahip olabilmesi için  “Isı İletim Kat Sayısı” olarak ifade edilen “K” değerinin 0,4 W/m2.K ve altında bir değere ve en az 45 mm panel kalınlığına sahip olması gerekiyor.
 
  • Tırsan Frigo’lar sunduğu üstün izolasyon performansı ile soğutucu ünitenin daha kısa süre çalışmasını sağlayarak hem kullanım ömrünü uzatır hem de en yakın rakiplerine göre %10 yakıt tasarrufu sağlıyor.
  • Periyodik olarak yapılan zorunlu ATP testlerinde sınır değerine yakın ısı iletim katsayısına sahip araçların, sertifikalarını yenilerken sorun yaşama ihtimalleri bulunmaktadır. Tırsan Frigo araçlarının sahip olduğu teknik özellikler sayesinde kullanıcılar, bu tür sorunlarla karşılaşmıyor.
 
Tırsan Panel Teknolojisi
Poliüretan yalıtım malzemesi ile üretilen Tırsan Frigo panelleri yüksek ısı yalıtımı sağlamaktadır. Panellerde kullanılan cam elyaf takviyeli polyester (CTP); güneşin zararlı ışınlarına ve neme dayanıklı ayrıca ısı yalıtım performansı metalik yüzeylerden daha yüksek bir malzemedir.
 
Gömme Deve Boynu
Tırsan Frigo gömme deve boyunlu şasi tasarımı ile artırılmış iç neti sayesinde daha yüksek hacimde taşımacılık imkanı sunar.
 
Çözüm Alternatifleri
Tırsan Frigo araçları sahip olduğu 2.650 mm ile 2.900 mm arasındaki geniş iç net alternatifleri, ara bölme ve çift kat gibi önemli opsiyonları ile Soğuk Zincir Taşımacılığındaki tüm taleplere uygun çözümler sunabilmektedir.
 
KTL Şasi
Tırsan Frigo şasisinde en son ve en güvenilir  “Çinko-Fosfat Kataforez Kaplama Uygulaması” kullanılmaktadır. Şasi bu uygulama sayesinde paslanmaya karşı 10 yıl Tırsan boyunca garanti altındadır.