Bu alımla birlikte firmanın filosundaki toplam Kässbohrer ADR’li tanker sayısı 6’ya yükseldi. Tırsan’ın Samandıra tesislerinde düzenlenen teslimat törenine Tırsan AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Satış ve Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Altun, Küçükler Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Küçük, Yönetim Kurulu Başkan Yardımıcısı Eyüp Küçük, Total Türkiye Transport Müdür Yardımcısı Cengiz Hızlıgider ve Nakliye Operasyon Şefi Onur Gündüz’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Teslimat töreninde konuşma yapan Tırsan AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, 2003-2005 yılları arasında Kaessbohrer satışlarının yüzde 98’i yurtdışına yapılırken, sadece yüzde 2’si Türkiye’ye gerçekleştiriliyordu. Özellikle uluslararası firmaların hassasiyetinin artması, tanker filo sahiplerinin bilinçlenmesi ile birlikte son yıllarda yurtiçinde de talep hızla arttı. Müşterilerimizin güvenlik, verimlilik ve toplam maliyete verdikleri önemin artması, can ve mal güvenliği ve çevreye duyarlı. ADR’li tanker üreticisi olarak bize büyük mutluluk vermektedir” dedi. Bilinçli araç sahiplerinin yatırım malı satın alma kararı sırasında sadece satınalma sırasında  ceplerinden çıkan miktara  değil 3 ile 10 yıllık toplam işletme maliyetleri göz önünde bulundurduğunu vurgulayan Nuhoğlu, Küçükler Taşımacılık’ın işletme maliyetlerine verdiği önem sonucu Kässbohrer’i tercih ettiğini vurguladı.    ADR’siz tankerler adeta bomba gibi Türkiye’de yetersiz denetimden dolayı yollarda dolaşan kimyasal tankerler büyük tehlike arz ettiğini belirten Nuhoğlu, “Adeta tekerlekli bombalar gibi sokaklarda insanların yanlarından geçiyorlar.” dedi.

Yakup Küçük de, 2007 yılından beri alımlarında Tırsan bünyesinde bulunan Kässbohrer marka ADR’li tankerlerini tercih ettiklerini; tankerlerin kalite ve güvenilirliğini test ettikleri;  hizmet kalitesinden de  çok memnun kaldıkları için tekrar Kässbohrer’i tercih ettiklerini kaydetti. Yakup Küçük konuşmasında ayrıca firmalarının 5 yıllık yakıt sarfiyat avantajına, güvenliğe ve genel maliyet avantajına bakarak Kässbohrer’i tercih ettiklerini belirtti. 2007’den beri satın aldıkları tüm ADR’li tankerlerin Kässbohrer marka olduğunu belirten Yakup Küçük, Tırsan üretiminin birebir Avrupa standartlarında olmasına duydukları güveni vurguladı.   Total’in tercihi ADR’li tanker   Total Türkiye Transport Müdür Yardımcısı Cengiz Hızlıgider, ‘ADR’li olmayan tankerlerle taşıma yapılmasını uygun bulmuyoruz. Üstten dolum sistemine sahip ADR’siz tankerlerde sürücü boşaltım sırasında gazı teneffüs ediyor, düşme, yaralanma tehlikesi var, sürücü güvenliği göz ardı ediliyor. Ayrıca alttan boşaltıma göre çok uzun sürelerde yapılan üstten boşaltım sırasında akaryakıtın gaza dönüşmesi sebebiyle ürün kaybı yaşanmaktadır.  Tırsan’ın alttan dolum ve boşaltım yapılan ADR’li tankerlerinde bu sorunlar yaşanmamaktadır’ dedi. 450 istasyon, 200 bayiye, 35 ADR’li tanker ile hizmet verdiklerini ve istasyon sayıları arttıkça ADR’li tanker yatırımlarının da buna paralel olarak artacağının bilgisini veren Total Türkiye Transport Müdür Yardımcısı Cengiz Hızlıgider, çevreye saygılı, insana değer veren akaryakıt dağıtım şirketlerinin ADR’ siz tanker satın almamaları gerektiğini söyledi.