DAF-Tırsan’ın bayi ve servis yatırımları sürüyor. TFelek Otomotiv, DAF-Tırsan ve Kässbohrer markalı araçların Samsun’da satışlarını ve 2.el alım-satımlarını yapacak. 2011 yılının ilk çeyreğinde ise yedek parça ve servis hizmetleri de devreye girecek. Böylece Felek Otomotiv; satış-servis-yedek parça ve ikinci el araç alım satım hizmetini tek elden yürütecek.

Felek Otomotiv’in  DAF-Tırsan bayi açılışı 27 Kasım’da yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Açılış organizasyonuna ise araç satışları damgasını vurdu. Bayideki 6 adet DAF çekici ve 9 adet Tırsan treyler satılırken, çok sayıda da sipariş alındı. Açılış töreninde; Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Tırsan Treyler Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Altun ve Felek Otomotiv’in sahibi Tevfik Felek’in yanı sıra, çok sayıda nakliyeci ve iş adamı da hazır bulundu. Felek Otomotiv’in açılış kurdelesini Karadeniz Nakliyat’ın sahibi Hüseyin Sandıkçı, Çetin Nuhoğlu, Tevfik Felek ve işadamı Recai Dinçer birlikte kesti.  

Uzun işbirlikleri kuruyoruz

Açılışta konuşan Çetin Nuhoğlu, bugüne kadar yaptıkları ürünlerde ve verdikleri hizmetlerde kaliteden taviz vermediklerini vurguladı. Başarılarının sırrının ‘dostluk’ olduğunu dile getiren ve katılımcılara dostum diye seslenen Çetin Nuhoğlu, “Geçmişte de Tırsan ürünlerini alan nakliyeci dostum, bugün de bu arabayı kullanan dostum bilir ki, Tırsan sadece bir Treyler, bir dorse, bir araç satmaz. Dostluğunu ortaya koyar!.. Çünkü onunla uzun vadeli bir ilişkiye girmiştir” dedi. Felek en doğru karar Felek Otomotiv işbirliğine de değinen Nuhoğlu şunları söyledi: “Felek Otomotiv ile bir senedir görüşüyorduk. Bizim bakış açımız; nakliyecimiz nasıl bizim dostumuzsa, bayiimiz bizim ailemizin bir parçasıdır. Onun başı ağrırsa, bizim başımız ağrır. Onun ayağına taş değse, bizim ayağımıza da taş değer. O üzülürse, biz de üzülürüz. Bugün görüyorum ki; bir yıldır yaptığımız görüşmelerin sonucunda çok doğru bir karar almışız. Tevfik Felek’in ne kadar sevildiğini de gördüm. Bu kadar kalabalık beklemiyordum. Bu kadar dostunun olduğunu gördüğümde açıkçası bir kez daha gururlandım. Çünkü biz onun dostlarına hiçbir zaman mahcup olmak istemeyiz. Bu işte Tırsan liderdir, Tırsan en iyi ürünü ve hizmeti verir. DAF ve Tırsan pazarlama yetkililerine açılış öncesi talimat verdim ve kendilerine ‘Samsun da bir tek dostumuzun üzülmesini istemem’ dedim. Özellikle görüyoruz ki bir arkadaşımız Tırsan almışsa, ondan sonra başka bir markaya dönmesi çok küçük oranlarda oluyor. Bunun nedeni de biz ona o gün ya araba verememişiz, ya da bizim kendi içimizde bir problem yaşamışızdır”

Tırsan başarısı gururlandırıyor

Tırsan’ın yüzde 100 Türk firması olduğunu ve bugünlere Türk nakliyecisi ile birlikte geldiklerinin altını çizen Çetin Nuhoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Tırsan bir Türk firmasıdır. Yüzde 100’ü Türk firmasıdır. Bu firmanın yaşaması, Almanya’da fabrikası olması, Hollanda’da şirket satın alması, Kässbohrer gibi bir markası olması bizler için gurur vericidir. Şuanda Kässbohrer adına Almanya’da mal satıyoruz. Avrupa pazarına satıyoruz. Bununla da gururlanıyorum. Bu desteği sağlayan Türk nakliyeci dostlarım adına gururlanıyorum. Çalışanların adına gururlanıyorum ve onlara çok teşekkür ediyorum. Ama hepsi sonuç olarak biz büyük bir aileyiz ve beraber büyümenin ve de hep beraber mutlu olmanın hazzını yaşıyoruz.”

Daha fazla DAFDAF’la 15 yıl önce distribütörlük anlaşması imzaladıklarını hatırlatan Nuhoğlu, 13 yıldır üst üste ödül kazanan DAF marka araçları daha fazla Türkiye nakliyecisine sunamadıkları için üzgün olduğunu dile getirerek,  “Bu marka Avrupa’da pazar lideri, Avrupa’da en çok satılan bu markadır. Nakliyecilerin en çok istedikleri, arzu ettikleri markadır. DAF’ın en önemli özelliklerinden biri de 2’nci elde de en fazla değer yapan araçtır” dedi.

Tırsan Treyler Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Altun da yaptığı konuşmada, DAF-Tırsan ile Felek Otomotiv arasındaki birlikteliğin önemli işbirliklerine imza atacağına inandığını belirterek, “Tüm Avrupa’da yüzde 23’lük çekici sınıfında lider olan ve bu yılda üst üste 13’ünkü kez İngiltere’de ‘Yılın Filo Çekici’ ödülünü de almış DAF modelleriyle bu çatı altında sizlerle buluşacağız. Aynı zamanda yüzde 50 Pazar payıyla da Türkiye treyler pazarının lideri olan Tırsan Treyler, sizlerin hizmetine Felek Otomotiv çatışı altında sunulacaktır.” dedi. 2011’de Samsun ve Konya’ya servisleri hizmette 2011 yılında TIRSAN’ın treyler satış ve satış sonrası bayilikleri için görüşmelerini sürdürdüğünü ifade eden Altun, “Müşterilerimize daha yakın olmak için bayi sayımızı artırmayı planlıyoruz. 2011 ilk çeyreğinde Felek Otomotiv’in servis ve yedek parçayı kapsayan satış sonrası hizmetler birimini de faaliyete geçireceğiz. Ayrıca DAF-TIRSAN Otomotiv AŞ’nin Konya’daki satış bayiliğine ilave olarak, servis noktasını açacağız. Yeni treyler satış ve satış sonrası bayilikleri içinde görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

DAF-TIRSAN BAYİ VE SERVİSLERİ

Çanakkale, Adana, Ağrı-Doğubeyazıt, Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, Çorum, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İçel, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Sakarya, Trabzon, Samsun  

FELEK OTOMOTİV DAF-TIRSAN BAYİSİ

Samsun-Ordu karayolunun 2. Km’sinde yeralan Felek Otomotiv, 400 metrekaresi Showroom olmak üzere toplam 5 bin 500 metrekare alanda hizmet veriyor.  Toplam 10 kişilik bir ekibin istihdam edildiği tesiste, servis ve yedek parça hizmetlerinin de verilmeye başlamasıyla çalışan sayısı da artırılacak. Tesis alanı ise yeni yatırımlarla birlikte 7 bin 500 metrekareye çıkarılacak.   Bayi açılışında hazır bulunan ve sergilenen DAF XF 105-460 aracı satın alan AYM Demirçelik Sahibi Recep Eksik, DAF’ın az yakıt tükettiğini ve ikinci el değerinin yüksek olduğunu söyledi. Açılışta sergilenen araçlara ilgi oldukça yüksekti Taşova Kooparatif Başkanı Sezai Cingöz, araçları yakından inceledikten sonra Çetin Nuhoğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.