2012 yılında TİM İhracatçı listesinde 900. sıralarda yer alan Tırsan, 4 sene içerisinde toplam ihracatını 6 kat arttırarak 120.907.500 dolar ihracat gerçekleştirdi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) hazırladığı İlk 1000 İhracatçı Firma-2016 araştırması sonuçları açıklandı. 2016 yılında Tırsan, ilk 500’de yer alan tek treyler markası oldu. Tırsan, geniş ürün gamı, inovatif ürünleri ve 55 farklı ülkeye yaptığı ihracatlar ile sektörüne öncülük etmeyi sürdürdü. yüzde100 Türk sermayeli Tırsan gösterdiği bu başarıyla treyler sektöründeki liderliğini bir kez daha ortaya koydu.
Tırsan, otomotiv sektörünün sıralandığı ilk 1000 ihracatçı firma arasında ise 21. sıraya yükselerek, 2016 yılında otomobil grubunda ihracatını en çok artıran markalar arasında 2’ci oldu.
Türkiye’nin açık ara pazar lideri olan Tırsan, yurtdışında da Kässbohrer markasıyla aynı başarıyı göstermektedir. Sahip olduğu yüksek mühendislik ve Ar-Ge gücüyle üretim yapan Tırsan’ın Türkiye, Almanya ve Rusya olmak üzere toplamda 4 farklı lokasyonda üretim tesisi bulunmaktadır. 2000 yılında Almanya’nın köklü firmalarından Kassbohrer’i satın alan ve 2003 yılında Hollandalı Talson Trailer’i bünyesine katan Tırsan, 5 Temmuz tarihinde Almanya’daki ikinci üretim tesisi olan Ulm fabrikasında, 600’den fazla Avrupalı sektör temsilcisinin katılımıyla gerçekleşecek özel tanıtım gününde geniş ürün grubunu sergileyecektir.
Avrupa’nın en büyük treyler üreticilerinden biri konumuna gelen Tırsan’ın ihracattaki bu başarısı milli sanayi için de ayrı bir önem taşıyor. Tırsan, Türk mühendislerinin çalıştığı Ar-Ge merkezi ile Avrupa’nın en geniş ürün gamına sahip firması olarak öne çıkmaktadır. Tırsan yaratıcılıktaki gücünü; Trailer Innovation 2017 yarışmasında  “Trailer Innovation” ödülünü kazanarak göstermiştir. Avrupa’da bu ödülü alan tek Türk firması olan Tırsan, ayrıca Kässbohrer markası ile bu sene içerisinde Almanya’da taşımacılık ve lojistik konusunda uzman olan VerkehrsRundschau Dergisi tarafından düzenlenen ankette, 8 farklı kategoride “İmajını En Çok Artıran Marka” olarak birinciliği elde etmiştir.
Ayrıca sahip olduğu geniş servis ağı ile Türk nakliyecisinin her zaman yanında olan Tırsan, Avrupa çapında yaklaşık 6.000 farklı servis noktasıyla müşterilerine kesintisiz ve kaliteli hizmet sunmaktadır. Öte yandan 17 farklı dilde 7 gün 24 saat hizmet verdiği yol yardım hattı ile müşterilerinin her koşulda yanında yer almaktadır.
2017 yılında toplam ihracatını 2016 yılına göre yüzde 25 artırma hedefi olan Tırsan,  150 milyon dolar ihracat cirosu hedefi ile sektördeki liderliğini sürdürmeye devam edecektir.