Rusya’da Tula ve Ufa’da 2011’de, Saint Petersburg’da ise 2012 yılında üretime başlanacak.   Uluslararası marka olma yolunda ilerleyen Tırsan yurtdışına yatırımlarına 1998 yılında Almanya fabrikası ile başladı. Daha sonra Kassbohrer, Hendricks ve Talson markalarını alan Tırsan yeni fabrika yatırımlarıyla hedeflerine doğru ilerliyor. Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu bugüne kadar yaptıkları yaktırmaların ne anlama geldiğini  “Ben bir şey biliyorum: Bir firma Türkiye’de olmak istiyorsa Avrupa’da olmalıdır;  Avrupa’da olamıyorsa Türkiye’de olamaz” sözleriyle açıkladı.  

Çetin Nuhoğlu Rusya’da fabrika yatırım kararını 2008 yılında aldıklarını, ancak ekonomik kriz nedeniyle 2010 yılına ertelediklerini aktardı. Moskova’nın 150 kilometre güneyindeki Tula şehrinde 20 bin metrekare alanda 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip bir fabrikayı bünyelerine kattıklarını söyleyen Nuhoğlu, Tırsan Moskova adında Mayıs 2010 yılında burada bir şirket kurduklarını söyledi.   Ürünler Kassbohrer Rusya’nın zorlu hava şartlarını da göz önünde bulundurarak Kässbohrer markası  ile üretim yapacaklarını açıklayan Nuhoğlu, “Yüz yıllık Alman markası Kässbohrer’le Rusya’da olacağız. Kässbohrer kalitesi, sağlamlığı ve güvenliğiyle Rusya’nın zorlu hava ve yol şartlarında fark yaratacağına inanıyoruz” diye konuştu.  

Yüzde yüz Türk sermayesi olacak Tırsan’ın yüzde yüz Türk sermayeli bir şirket olduğunu vurgulayan Nuhoğlu, Rusya’da da yüzde yüz Türk sermayeli üç şirket ve fabrikayla yer alacaklarını ifade etti. Üç fabrika yatırımının Yeni İpek Yolu üzerinde olduğuna dikkat çeken Nuhoğlu, “Saint Petersburg, Moskova ve Ufa güzergahı Kazakistan ve Çin’e açılan bir kuzey-güney koridorudur. Orada M5 ve M6 güzergahları var. Çin’i Avrupa’ya bağlayan Yeni İpek Yolu’nun üzerinde üç fabrika yatırımı ile yer alacağız” şeklinde konuştu.  

17 bin üretimle Avrupa’da ilk 5’te olacak Tırsan’ın Avrupa’da 8’nci sırada olduğunu ifade eden Nuhoğlu, 2014 yılında Avrupa’nın en büyük 5 üreticisi arasında yer almayı hedeflediklerini vurgulayarak, “Almanya ve Rusya’daki yatırımlarımızın da yaratacağı güçle yılda 17 bin adetlik araç üretim ve satışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Avrupa’nın 5 büyük treyler üreticisinden biri olacağız” dedi.   2011’de 5 bin 600 adetlik üretim yapacağız TIırsan’ın kriz öncesi yıl 2008’de 4 bin 500 adetlik satış gerçekleştirdiğini kaydeden Nuhoğlu, 2009’da tüm ağır ticari araç sektöründe olduğu gibi satışlarda düşüş yaşadıklarını belirtti. 2011 yılında ise 5 bin 600 adetlik üretim gerçekleştireceklerini vurgulayan Nuhoğlu, Tırsan’ın toplam ağır ticari araç sektöründeki yüzde 17’lik pazar payını yüzde 40’a çıkaracaklarını söyledi.  

Frigo ve damperi 2011’de piyasaya süreceğiz Tırsan’ın frigo araç üretimine de başlayacağını aktaran Nuhoğlu, Ocak ayında frigoyu, Mart ayında ise damperi piyasaya sürerek iç pazardaki ürün yelpazesini genişleteceklerini belirtti. Nuhoğlu, Tırsan’ın Yeni Kaledonya’dan Güney Kore’ye kadar 44 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini hatırlatarak, iç pazara da yurt dışındaki başarıyı iç pazara da taşıyacaklarını kaydetti.