Yılmaz, “Firmamız, bir işin anlaşılmasını ve  doğru yapılmasını, çalışanlarının sürekli geliştirilmesini bir disiplin haline getirmiş bir kuruluş. Sürekli düşünmeyi, fikir üretmeyi, hayal eden ve işi parçaları ile değil, bütünüyle görüp ilişkilendiren insan kaynağının kazanılmasını bizim için son derece önemlidir.” diye belirtti.Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Bilindiği gibi yatırım malı üretip Dünya`ya satış ve pazarlamasını yapan, Avrupa`nın en geniş ürün gamına sahip olan treyler üreticisiyiz. Bizim için üretim ve sürekli gelişme; araçlar, makine, ekipman ve insanlar arasındaki uyuma bağlıdır. Aynı zamanda süreçlerimizde uyguladığımız yalın sistem ile ürün ve hizmetlerimizi israf ve fazlalıklardan arındırıp, daha güçlü, sistematik ve verimli çalışanlar yetiştirmeyi hedefledik. Buradaki gücümüzü sürekli ve tutarlı olarak sürdürdüğümüz yüksek performansımızdan, fırsatlardan en erken ve etkin yararlanabilme kabiliyetimizden, kriz sürecini yönetme yetimizden, yenilikçi, kendini geliştirmeye ve öğrenmeye meraklı özelliklerimizden almaktayız. Hat lideri gelişim programı geleneğimizle bu özelliklerimizi öne çıkararak sürekli gelişmeyi, uygulamalı olarak yapmaktayız.”

Gelişim programlarında, öncelikle üretim hattındaki çalışanlarına Tırsan değerlerini, vizyonunu ve misyonunu bilmelerini ve iletmelerini sağladıklarını belirten Yılmaz,  bu sayede ilerlemeyi sürdürülebilir kılıp, daima teşvik edecek süreçler geliştirdiklerini vurguladı. “Süreçlerimizde kullandığımız yalın üretim sistemi uygulamaları olan Jishuken, Kaizen ve hızlı iyileştirme aktiviteleri doğrultusunda çalışanlarımızın, süreci ve tecrübeyi içselleştirmelerini sağlayıp, ana konuların her zaman göründüğünden çok daha basit olduğunu benimsemelerini ve süreci zorlaştırmamalarını sağlamaya çalışıyoruz” diye belirten Ahmet Yılmaz, tüm bu çalışmaları yaparken 4 ana soru üzerinden hareket ettiklerini söyledi.

4 ana soru üzerinden hareket

“Müşteri ne istiyor?” “Müşteri isteklerini nasıl karşılarım?” “Kullanacağım kaynaklar nelerdir?” “Kaynakları nasıl yönetebilirim?”. Bu soruların cevabını en doğru şekilde vermek için katma değerli insan kaynağı yaratmak gerekmektedir. Firma olarak amacımız, bu kaynağı sürekli geliştirip çalışanlar arasındaki bütünlüğü, eşitliği ve adaleti sağlayarak rotasyon programları ile çalışanlarımızın işlerine bütünsel bakış açısını sağlamaktır” diyen Ahmet Yılmaz, bilimsel ve rakamsal metotları kullanarak, uygulamalı öğrenmeyi sağlayacak eğitimler (Jishuken, Hızlı iyileştirme aktiviteleri, Kaizen atakları) başlattıklarını söyledi. Yılmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:


“Üretim, geliştirme ve proje performansı; üretimi sağlayan araçlar, makine & ekipmanlar ile onları kullanan insanlar arasındaki yüksek uyumla gerçekleşir. Yalın sistem liderleri güçlü insanlar geliştirir ve yetiştirir. Tırsan içerisinde sürekli uyguladığımız hat lideri gelişim programları geleneğinde “uygulamaya” yönelik güç, ana temayı oluşturur. Firma olarak çalışanlarımıza, sürekli ve tutarlı yüksek performans, fırsatlardan en erken ve etkin yararlanabilme kabiliyeti, kriz zamanlarında dayanıklılık, adapte olma, hayal kurabilme ve ilerleyebilme kapasitesi,  yenilik yaratma, öğrenme, kendini ve çevresini geliştirebilmeleri yönünde destek oluyoruz.”