Türkiye’de Tehlikeli Madde Taşımacılığında ilklere imza atan Tırsan, ECTA üyeliği ile kimyasal madde taşımacılığının gelişimi için teknik ve yasal komitelerinde etkin rol oynayacak ve hem Türkiye’de hem de Avrupa’da güvenilir kimyasal madde taşımacılığının gelişimine katkıda bulunacak.

Tırsan’ın ADR Yolculuğu

Tırsan, 2002 yılından bu yana ADR mevzuatına göre tehlikeli madde taşınmasına uygun akaryakıt ve kimyasal madde tankerleri üretmektedir. İmalat yeri uygunluğu, ADR tasarım onay süreçleri, üretilen tankların yetkili üçüncü kuruluşlar nezaretinde test ve sertifikalandırma faaliyetleri yıllardır sistemli bir şekilde takip ediliyor.

Tırsan, Kässbohrer markası ile ürettiği tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığına uygun araçları; akaryakıt taşımacılığından, bitüm taşımacılığına ve 1700’den fazla farklı kimyasal maddeyi taşımaya yönelik olarak satışı gerçekleşiyor. Başta Almanya olmak üzere, Avrupa ve Rusya’ya tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığına uygun araç ihraç eden Tırsan’ın ADR’li araçları Türkiye’de de en çok tercih edilen treyler markası.

ECTA Hakkında

1999 yılında kurulan ECTA (European Chemical Transport Association - Avrupa Kimyasal Taşımacılığı Birliği), kimya taşımacılığında Avrupa’da efektif, sağlıklı, güvenilir ve standartların geliştirilmesi ile ilgili çalışmalarını sürdüren bir yapıdır.