Tırsan 28 Ocakta Diyarbakır merkezli Gelecek Otomotiv ile bayilik anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında Tırsan ürünlerine satış ve satış sonrası hizmetler verecek olan Gelecek Otomotiv, 2011 yılında 400 treyler satışı hedefliyor. İlk kez bağımsız bir bayi ile çalışma kararı alan Tırsan, Gelecek Otomotiv’in bölgede güçlü yapısını kullanacak.

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Tırsan olarak bölgede çok iyi işler yaptıklarını söyleyerek, Gelecek Otomotiv’in gücüyle daha etkin olacaklarını belirtti. Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ da eksik kalan üst yapı hizmetini vermeye başladıklarını ifade ederek, “Bu hizmeti sektör lideri Tırsan ile yapacak olmamız her iki firmaya yeni ufuklar açacaktır” dedi.

Bayilik anlaşması için yapılan toplantıya; Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ, Gelecek Otomotiv Genel Müdürü Hamdi Yüncü ile DAF-Tırsan Satış Direktörü İbrahim Altun katıldı. Hekim Toloğ, 2004 yılında Diyarbakır’da hizmet vermeye başladıklarını dana sonra Malatya ve Erzurum’da bayilikler açtıklarını söyledi. Bölgede güçlü bir yapı oluşturduklarını ve çok iyi bir yere geldiklerinin üzerinde duran Toloğ, “Bu gücümüzü Tırsan’ın gücüne kattık. Treyler sektöründe çok önemli aktörler var ancak Tırsan tüm markalardan daha fazla araç satıyor. Bu işbirliğinden son derece memnunuz. Altyapı ve ekip olarak hazırız. Biz sadece satış yapmayacağız, satış sonrası hizmetler de vereceğiz” dedi.

Ağırlıklı olarak perdeli treyler satışı gerçekleştirmeyi düşündüklerini de söyleyen Toloğ, satışlarında frigorifik treyler, akaryakıt tankeri, ve açık kasa treyler  satışının da önemli bir yer tutacağını kaydetti. Hamdi Yüncü ise konuşmasında işbirliğine müşteri talebinin önemli bir etki yaptığına değinerek, tüm Tırsan bayileri içerisinde en önemli yerde olacaklarına inandıklarını söyledi.

Çetin Nuhoğlu bölgedeki lojistik yapılanmanın şekliyle ilgili bor soruya, “Türkiye’de çekici-treyler kombinasyonu tarihinde ilk kez yüzde 62’ye çıktı. Önümüzdeki yıl bu oran yüzde 65’e ulaşacak. Kasa üretecileri treyler üretmeye başladılar. Bölge’de treylere olan talep sürekli artıyor. Batıdaki taşıma şekli neyse, burada da aynı. Artık insanlar ilk satın alma maliyetine bakmıyorlar. Artık kullanım maliyetlerine odaklanıyorlar” şeklinde cevap verdi.

Treyler pazarında satılan her araçtan yüzde 40 pay almayı hedefledikleri de açıklayan Çetin Nuhoğlu, 2011 yılında bu payın yüzde 27 civarında gerçekleşeceğini söyledi. Satış kadar servis hizmetlerinin de çok önemli olduğunun altını çizen Nuhoğlu, araçların 5 bin kilometreden sonra yetkili servise girmesi gerektiğini söyledi. Nuhoğlu, “5 kilometre servis hizmetini ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz. Bölgede servis hizmetlerinde Gelecek Otomotiv’e çok ihtiyacımız var” dedi.

Gelecek Otomotiv ilk aracını sattı

Gelecek Otomotiv ilk Tırsan araç satışını Habur Petrol’e gerçekleştirdi. Firma Sahibi Hacı Sarıyıldız, Tırsan’ın yeni ürünü frigorifik treyleri aldıklarını çünkü Tırsan kalitesine sonsuz güven duyduklarını söyledi.  Gelecek Otomotiv Diyarbakır İran’a giden yol üzerinde yer alıyor. Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’yu birleştiren bir noktada bulunuyor. 7 bin metrekare açık, toplam 13 bin 500 metrekare alandan oluşuyor. Gelecek Otomotiv Malatya İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun kesiştiği bir noktada yer alıyor. Malatya servisi, 10 bin metrekaresi kapalı toplam 22 bin metrekare alan üzerine kurulu. Gelecek Otomotiv Erzurum Erzurum bayisi 7 bin 500 metrekaresi kapalı toplam 18 bin metrekarelik alanda hizmet veriyor. Her üç bayide de satış servis ve yedek parça hizmeti sunuluyor.