Avrupa’nın en hızlı büyüyen treyler üreticisi Tırsan, yılın ilk altı ayında hedef Avrupa pazarlarında trafiğe kayıt adetlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 112 artırdı. Aynı dönemde Almanya’da satışlarını yıllık bazda yaklaşık üç kat artıran şirket, üç ürün grubunda Almanya’nın altı eyaletinde ilk üç üretici arasında yer aldı. Almanya’nın en saygın ticari araç yayın kuruluşlarından ETM Verlag tarafından yapılan araştırmada imajını yukarı taşıyan tek treyler üreticisi oldu.

Buna göre, Alman treyler pazarında genel büyüme oranının yüzde 15,4 seviyesinde olduğu ocak-haziran döneminde Tırsan’ın trafiğe kayıt adetlerinde kaydettiği yaklaşık 3 kat artışla şirket ülkede pazar payını artırdı. Tanker/silo segmentinde Saarland eyaletinde ilk sırada yer alan Tırsan, Thüringen, Sachsen-Anhalt ve Kuzey Ren-Vestfalya eyaletlerinde ise en çok satış yapan üçüncü üretici oldu. Low-bed segmentinde şirket, Schleswig-Holstein, Thüringen ve Saarland eyaletlerinde ikinci en çok tercih edilen treyler üreticisi oldu. Perdeli/tenteli segmentinde Hessen eyaletinde en çok satış yapan ikinci üretici olan Tırsan, Hamburg eyaletinde ise üçüncü sırada yer aldı.


Bu pazar başarılarının yanında, Almanya’da treyler sektörü yayıncılığı konusundaki en önemli isimlerden olan ETM Verlag tarafından yapılan araştırmaya göre, 2002 yılından bu yana Tırsan bünyesinde yer alan Kässbohrer, perdeli/tenteli treyler kategorisinde geçen yıla göre %11,4 artış ile imajını yukarı taşıyan tek treyler üreticisi oldu. Bu yıl yirmincisi düzenlenen İmaj Ödülleri araştırmasına, FERNFAHRER, lastauto omnibus ile trans aktuelltrade dergilerinin 9.600’den fazla okuyucusu katıldı.

Tırsan’ın Almanya’da elde ettiği başarıları değerlendiren şirketin İş Geliştirmeden sorumlu İcra Kurulu Üyesi İffet Türken, “Türkiye treyler sektörüne liderlik eden Tırsan’ın başarılarını Avrupa’ya giderek daha çarpıcı şekilde taşıyor olmanın gururunu duyuyoruz. Bu başarılar, 1998 yılından bu yana üretim yaptığımız Almanya’da markamızı yukarı taşımak için doğru adımları attığımızı gösteriyor. Marka imajımızın yükselmesinde mühendislik gücümüzün etkisi kadar, ürünlerimizi ve taşımacılık çözümlerimizi iyi anlatmamız da rol oynadı. Müşterilerimiz ile doğrudan iletişimin yanı sıra düzenlediğimiz fabrika turları ve yer aldığımız Avrupa çapındaki fuarlarda gösterdiğimiz performans müşterilerimizin bizi daha yakından tanımasını sağladı,” ifadelerini kullandı.

Merkezi Almanya’nın Goch kentinde bulunan Kässbohrer, içinde bulunduğumuz Ağustos ayında Ulm kentinde ülkedeki ikinci üretim tesisini açmaya hazırlanıyor. Şirket, yeni tesisle birlikte Almanya’nın güneyinde olduğu kadar, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti gibi komşu ülkelerdeki müşterilerine de bu sayede daha yakın olmayı hedefliyor.