Tırsan Treyler A.Ş. Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Altun yaptığı açıklamada, Tırsan’ın 2010’da toplam 3 bin 264 adet treyler satışı ile liderliğini bir kere daha tescillediğini belirtti.

Yurt içinde toplam 2 bin 699 satış adedi ile TAİD (Ağır Ticari Araçlar Derneği) üyeleri arasında yüzde 51 pazar payına ulaşan Tırsan’ın tüm araç gruplarında satışlarını arttırdığını vurgulayan İbrahim Altun, tenteli/perdeli grubunda yüzde 55, kutu grubunda yüzde 96, açık kasada yüzde 72 ve şasi araçlarda yüzde 48 pazar payı ile bu segmentlerde de açık ara liderliğini koruduğunu açıkladı.   

Çekici dolayısıyla toplam treyler pazarının 2010 yılında, bir önceki seneye göre yüzde 165 oranında büyüdüğünü belirten Tırsan Treyler A.Ş. Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Altun, Tırsan’ın ise toplam pazardan daha fazla büyüyerek satışlarını yüzde 200’ün üzerinde arttırdığını vurguladı. Tırsan’ın başarısının sürpriz olmadığını, bunu elde etmek için gerek satış gerekse satış sonrası olarak önemli atılımlarda bulunduklarını söyledi.

İbrahim Altun “2010 yılında Konya’da DAF- Tırsan Satış, Ankara’da DAF- Tırsan Satış Sonrası Servisi ve Samsun’da Felek Otomotiv Satış Bayilikleri açıldı. 2011 Ocak’ta ise Gelecek Otomotiv Diyarbakır, Erzurum ve Malatya Satış ve Satış Sonrası Servisleri, ayrıca DAF- Tırsan Konya Satış Sonrası Servisi açıldı. Bayi ağımızın genişlemesinin satışlarımıza olumlu etkileri oldu’ dedi.

‘Yetkili satıcılarımızın müşteri memnuniyetini temel ilke edinerek çalışıyor olması, satış sonrası servislerimizde verilen hizmetin kalitesi, araçlarımızın ikinci el değerlerlerinin yüksekliği TIRSAN marka treylerlerin tercih edilmesinde ana sebepler arasındadır’ diyen İbrahim Altun, 33 yıldır sektörün öncü firması olmayı bu şekilde başardıklarını belirtti. 2010 yılında özellikle hafif açık kasa ve hafif tenteli ürünlerin büyük talep gördüğünü vurgulayan İbrahim Altun,  yılın ikinci yarısında da tehlikesiz kimya ve yağ taşımacılığına uygun Kässbohrer Kimyager tankerin piyasaya sunulduğunu belirtti. 2010 yılında TAİD üyeleri arasında, Kässbohrer tanker pazar payının bir önceki yıla göre yüzde 4,6 artış kaydettiğini belirten İbrahim Altun, ADR’nin devreye girmesi ile birlikte Kässbohrer tanker satışlarının daha da artış göstermesini beklediklerini,  2011 yılında 250 adet ile tüm pazarın yarısından fazla Kässbohrer tanker satışı planladıklarını vurguladı.

Bunun yanı sıra 2011 yılında piyasaya sunulacak ürünler için devam eden yoğun ARGE çalışmalarından bahseden İbrahim Altun, Ocak sonunda soğuk zincir taşımacılığına uygun yüzde 100 Tırsan panelleri ile üretilen Tırsan Frigo'nun lansmanının yapıldığını ve  büyük talep gördüğünü, Mart'ta satışa sunulacak Damper’in de aileye katılmasıyla birlikte 2011 yılında Tırsan Treyler olarak önemli pazar payı artışı beklediklerini belirtti.