Temsa otobüs teslimatlarına devam ediyor. Balıkesir Büyük Şehir Belediye’si de Temsa otobüsleri tercih ederek filosuna 13 Avenue, 5 Safir Plus ve 4 Prestij kattı. Teslimat töreni bugün Balıkesir’de yapıldı. Törene Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, Pazarlama Müdürü Murat Anıl, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ve Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı katıldı.

EN TASARRUFLU ARAÇLAR
Teslimat töreninde konuşan Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, son dönemde Temsa’nın gösterdiği performansa dikkat çekerek yüzde 32 pazar payı ile otobüs pazarının lideri olduklarını söyledi. Bu başarının ihracatta da devam ettiğini ve 66 ülkeye ihracat yaptıklarını hatırlatan Çelik, “Şehiriçi, şehirlerarası ve midibüs segmentlerinde üretim ve satış yapan tek markayız. Türkiye’nin ilk yüzde yüz elektrikli aracımızın lansmanını gelecek ay yapacağız” dedi. Başarılarında müşteri ile yanyana olmalarının etkili olduğunu ve sundukları satış sonrası hizmetlerle bunu desteklediklerini aktaran  Çelik, araçlar hakkında ise şu bilgileri paylaştı: “Türkiye genelinde bin 500 Avenue hizmetlerine devam ediyor. Avenue 7 ilde test edildi ve en az yakıt tüketen araç oldu.  Yine Safir Plus ve Prestij araçlarımız da düşük yakıt tüketimi ile öne çıkıyorlar.”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur da yaptığı konuşmada, Temsa’nın 66 ülkeye ihracat yapmasının önemine vurgu yaptı ve bunun Türk sanayisinin geldiği noktayı gösterdiğini söyledi. Temsa’nın yüzde yüz elektrikli araç yapan bir marka olmasının da altını çizen Uğur, “Türkiye bunları yapıyorsa yükselişe geçmiş demektir. Bunu 15 Temmuz’da engellemeye çalıştılar ve halkımız buna dur dedi. Türkiye 2023 hedeflerine ilerliyor ve bu hedefi gerçekleştirecektir”  dedi.
Dinçer Çelik teslimat anısana Edip Uğur’a Avenue maketi hediye ettiği. Uğur “Bu maket ile torunum evde oynar bunun büyüğü yok mu?” dedi. Bu isteği geri çevirmeyen Dinçer Çelik, “O zaman size büyüğünü verelim” dedi.