Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik varılan anlaşmanın önemine işaret ederek, Temsa’ya olan güvene layık olmak için yoğun çaba gösterdiklerini ve iş ortaklarının sayısını artırdıklarını söyledi. “Her zaman ayağı yere sağlam basan ve müşterinin hizmetinde olan bir marka olacağız” diyen Çelik gelecekte daha iyi yere geleceklerini kaydetti.
Anadolu Ulaşım Genel Müdürü Mehmet Ali Akçın da yaptığı açıklamada, Temsa’nın son 2 yılda çok büyük hamle yaptığını, özellikle yeni oluşturduğu 2+1 ürününün volümünü artırdığını, yerli üretim yapmasının, yedek parça maliyetlerinin tüketici yönünden uygun olmasının markaya olan güveni artırdığını ifade etti.
AKÇIN: TEMSA PAZARI DOĞRU OKUDU
Türkiye’de karayolu taşımacılığının gelişiminin çok hızlı olduğunu aktaran Akçın, “Üreticiler Temsa gibi tüketicilerden gelen mesajları doğru okuyabilir, o yönde de doğru üretim yaparsa bizler de yolcularımıza buru doğru aktarırsak bu sektör gelişmeye devam edecektir. Bu kadar güzel karayollarımız varken, bağlantı yollarımız, köprülerimiz varken ben önümüzdeki bir iki yıl karayolu ulaştırma sektörünün çok daha fazla; özellikle 10 saat mesafenin altında akalan tüm hatlarda çok daha iyi yere geleceğine inanıyorum. Bunu müşterilerden aldığı geri dönüşlerden gördüklerinin altını çizen Akçın, “Anadolu Ulaşım kendi içerisinde 4 milyon yolcuya koşuyor, aynı grupta olduğumuz Pamukkale 15 milyon yolcuya ulaşıyor. Bir önceki yıla oranla, başımıza bu kadar iş gelmişken, taşımalar artıyorsa bu sektöre güvenmek gerekir. Ben memleketime, kendi markama, Temsa’ya ve her şeyden önemlisi müşterime güveniyorum” dedi.
Temsa’nın son 2 yıldaki yükselişini neye bağlıyorsunuz? Şeklindeki soruya Akçın, “Pazarı çok iyi okumuşlar. Pazarın ihtiyaçlarını çok iyi etüd etmişler. 2+2 koltuklu otobüslere hiçbir müşteri artık binmek istemiyor. Temsa bunu 3 yıl öncesinden gördü ve biraz da risk alarak 2+1 koltuklu otobüsleri piyasaya sundu. Sonuçta müşteriyi bu lükse alıştırdılar.  Şu anda rakiplerinin önüne geçti.”
Dinçer Çelik de aynı soruya verdiği cevapta Türkiye’nin şu anda yaşamakta olduğu şartların normal olmadığını söyleyerek, “Şartlar normal olsaydı satışlarımız iki katına çıkardı” dedi. Ürün tarafında yaptıkları değişiklikleri müşterilerini dinleyerek yaptıklarını belirten Çelik, aynı zamanda yoğun bir emek verdiklerini anlattı. “Hem müşterilere gidiyorum, hem servislere gidiyorum. Çünkü uzakta ofisinizde oturarak müşteri ihtiyaçlarını anlamanız mümkün değil. Biz de müşteri ihtiyaçlarını anlayıp onlara doğru ürünleri sunmaya çalışıyoruz.”
YIL SONUNDA PAZAR PAYIMIZ YÜZDE 40 OLACAK

Şu anda Pazar paylarının yüzde 38 civarında olduğunun bilgisini de veren Çelik, bu satış ve yapılacak yeni satışlarla şehirler arası yolcu taşımacılığı segmentinde pazar paylarının yüzde 40’a ulaşmasını beklediklerini söyledi. Çelik, “Biliyorsunuz biz hiçbir zaman Pazar payı hedefimiz olmadı. Biz satış yapmaya müşteri ihtiyaçlarını karşılamaya odaklandık. Rakam, Pazar payı bir yerde zaten oluşuyor. Çok şükür 3 yıldır pazar lideriyiz ama yılın başında biz pazar lideri olacağız diye ortaya çıkmıyoruz. İyi işler yapınca bu ortaya çıkıyor biz sadece sonucu söylüyoruz.”
AVRUPA SATIŞLARI 2 KATINA ÇIKTI
Temsa’nın yurtdışı satışlarıyla ilgili de açıklamada bulunan Dinçer Çelik şunları söyledi: “Temsa’nın son 2011 ve 2012’den sonra Almanya’daki tüm satış, yönetim ekibi değişti. Yeni, güçlü, dinamik ve pazarı daha iyi dinleyen bir ekip olduk. Almanya’daki bayilerimizi yarısını değiştirdik. Satış sonrası ekibimizle buraları destekledik. Son 3 yılda bütün ürünlerimizi yenilediğimiz için satış sonrasındaki dökümantasyonları ve yedik parçadaki eksiklikleri gidermek için çok yoğun bir program uyguladık. Müşterileri bir araya getirerek ürünlerimizi tanıttığımız organizasyonlar yaptık. Bütün yeni ürünlerimizi ülke ülke gezdirdik tanıttık. Tüm bunların sonucunda da Avrupa’daki satışlarımız bir önceki yıla oranla iki kat yükseldi. Önümüzdeki yılda satışlarımızın yüzde 10-15 oranında artmasını bekliyoruz.”
Temsa Satış Direktörü Murat Dirlik de yaptığı konuşmada, kendilerine inanlarla, güvenenlerle uzun soluklu koşmak istediklerini söyledi. Dirlik, “Çıkılan yol adı üzerinde uzun yol. Safir, Safir Plus, Maraton bu hizmetlere yönelik yapılmış ürünler. Müşterilerimizi iyi dinliyoruz, yatırımcılarımızı iyi dinliyoruz, sattıktan sonraki dostluğumuza çok güveniyoruz. Dolayısıyla bu anlaşmanın uzun soluklu olacağından eminim.  Zaten firmaları incelediğinizde Temsa’nın payının filolarda sürekli yükseldiğini söylemek yerinde bir teşhis olur. 2+1 aracımıza güveniyoruz. Her geçen gün geliştiriyoruz, üzerine bir şeyler daha koyuyoruz” diye konuştu.