Uysal Madencilik ve İbrice Maden İşletmeleri’ne verilen araçlar için yapılan teslimat törenine Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine, Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Satış Sonrası Direktörü Serkan Karataban, Pazarlama Direktörü Şebnem Uygurtürk, İnşaat Gurubu Satış Müdürü Zafer Arız ile Uysal Madencilik Firma Sahibi Cengiz Uysal katıldı.




SEBASTİEN DELEPİNE: EN GÜÇLÜ SİLAHI SUNUYORUZ

Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine, Uysal Madencilik’e verilen 6 adetlik araç teslimatında yaptığı konuşmada şunlar söyledi: 
“İnşaat grubunda K serisi araçlarımızı maden operasyonlarında değerlendirme stratejimiz vardı. 20 yıldır Türkiye’deyiz, geçmişte bu sektör için Kerax modelimiz vardı. Şu anda pazardaki en güçlü ve en dayanıklı K serisi araçlarımızı sunuyoruz. Uysal Madencilik gibi referans sayılabilecek öncü firmalarla çalışmak bizim için gururdur. Maden ve şantiye işini çok iyi bildiğimiz için müşteri beklentilerini de çok iyi builiyoruz. Bizim stratejimiz en güçlü ve dayanıklı araçları satmaktan ibaret değil. Aynı zamanda müşterilerimizin operasyonlarının verimliliğini, kilometre ve ton başına maliyetlerini optimize edecek bir strateji güdüyoruz. Bunun için elimizdeki en iyi silah aracımızın en dayanıklı, en güçlü ve en iyi yakıt verimini sunan araç olması.



Güven-test-bakım

Ürünün ötesinde müşterilerimizle alıcı satıcı ilişkisinin ötesinde iş ortaklığı yapmamız gerekiyor. Bununu için servis sözleşmeleri ile kendi işlerine odaklanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Önceliğimiz güven ilişkisi oluşturabilmek. İkinci olarak demo araçlarımızla ürünümüzün performansını ortaya koymak. Diğer önemli nokta bakım ve aracın sağlıklı çalışmasını sağlamak. Bütün bunlarla beraber esas yolculuğumuz başlıyor.”

CENGUZ UYSAL: TEST EDİNCE HAYRAN KALDIK
Uysal Madencilik Sahibi Cengiz Uysal da yaptığı konuşmada yıllık 500 bin ton kömür üretimine sahip bir şirket olduklarını söyledi. Bu işi yapmak için kamyona ihtiyaç duyduklarını, akıllarında başka markaların da bulunduğunu ancak Renault Trucks’ın K Xtrem aracını test ettikten sonra Renault Trucks’a yatırım yaptıklarını söyledi.
Uysal yaptıkları araç yatırımı ile ilgili şunları söyledi: 
Renault Turcks’ın yeni araçlarının kalitesini duyuyordum. Demo için deneme kararı aldık. Ocak yetkilimiz aracın kalitesi ve sağlamlığına hayran kaldı. Bunun üzerine ben de aracın şantiyede çalışmasını takip ettim. Öncelikle yakıtı beni cezbetti. Daha sonra sağlamlığını görünce gözlerime inanamadım. Çalıştırdıkça performansını ve verimini gördük. Araçları almaya karar verdik. Bundan sonra aile olduk. Bu araçların devamının geleceğine inanıyorum. Sağlamlığı, yakıt tüketimi ve bakımı ile ilgili bir tereddüdümüz yok. Zaten bakım anlaşmasını yaptık.
Aracı taşıma koşullarında kıyaslamaya tabi tuttuğumuzda aracın yatıp hemen kalkabildiğini gördük. Diğer araçlar bu durumda devrilebiliyor. Devrilme oranı çok daha az. Kamyonlarımızı 6 ila 8 yıl arasında dönüşüme sokuyoruz, Renault ile 10 yıla bunu getirebiliriz diye düşünüyorum.”

----------------------------------------------------------------------------------


İBRİCE MADEN İŞLETMELERİ’NE 6 ADET XTREM
Renault Trucks K Xtrem aracını tercih eden bir diğer işletmeci de İbrice Maden İşletmeleri oldu. Teslimat töreninde İbrice Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Pullukçu,   Başkan Yardımcısı Burak Pullukçu ve Renalut Trucks yönetimi de hazır bulundu.
İrfan Pullukçu,  2006’dan bu yana Renault Turcks ile süren bir işbirliklerinin bulunduğunu hatırlatarak, 6 adet aracı filolarına kattıklarını Eylül ayında 6 adetlik ek bir alım daha yapacaklarını söyledi.
İrfan Pullukçu; “İbrice Maden İşletmeleri olarak 50 yıldır kömür işletmeciliği yapıyoruz. Yıllık 700 milyon ton kömür işliyoruz. Kapalı ocak olarak başladık, daha sonra makineleşerek çalışmak istedik. Her kamyonu denedik hepsinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. İlk 2006 yılında Renault Trucks aldık. Benim aldığım maraçları diğer arkadaşlar takip etti ve diğer firmalar da Renault Turcks aldı. Bir ara boşluk yaşandı ama sonrasında Renault Turcks gücünü tekrar gösterdi. Yeni yönetim ve ekibi bizi devamlı olarak yakın takibe aldılar ve tekrar gönlümüzü kazandılar. Araçları test edince çok memnun kaldık. Şu anda 40 kamyonumuz var. Hepsini 2-3 yıl içerisinde yenilemeyi düşünüyoruz.”