Mersinli Arıç Lojistik bugün gerçekleştirilen teslimat töreniyle filosuna 30 adet Volvo FH 500, Euro 6 çekiciyi kattı. Teslimat toplantısına; Volvo Kamyon Türkiye Satış Müdürü Şafak Tuğut, Volvo Trucks Mersin Bölge Satış Sorumlusu Devrim Karataş, Volvo Group Truck Satış Sonrası Direktörü Gökhan Bingöl ve Arıç Lojistik Genel Müdürü Bahattin Arıç katıldı.
Şafak Tuğut yaptığı konuşmada Volvo olarak Euro 6’yı Türkiye’yi ilk sokan marka olduklarını ve bugüne kadar satışı ve sözleşmesi yapılan 320 adetlik bir Euro 6 anlaşması yaptıklarını söyledi. Bunu 40 adetlik yeni Euro 6 satışıyla pekiştirdiklerini belirten Tuğut, bu araçların frigorifik taşımalarda kullanılacağını söyledi. Tuğut, araç seçiminin sürücüler tarafından yapıldığını bunun da kendileri için çok önemli olduğuna değinerek, “Piyasada en büyük sorun sürücü konusu. İyi sürücü bulmak çok zor. Frigorifik taşımalarda da zamanında teslimat son derece önemli olduğu için sürücülere büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu sürücülerinde Volvo ısrarı bizi sevindirdi. Zaten uzun süre yolda kalan sürücüler Volvo’yu tercih ediyorlar” dedi
Çekici pazarı hakkında da bilgi veren Tuğut, “Toplam pazarda yüzde 50-55 arasında bir düşüş var. Euro 6 geçişi, politik ve ekonomik belirsizlikler pazarı etkiledi. 16 ton üzeri 20-22 bin civarında kapanacaktır. Ancak Türkiye bu dalgalanmaya hep girmiştir. Bunlar geçici ileri dönemde toparlanacaktır” diye konuştu
Bahattin Arıç da yaptığı konuşmada, 2003 yılında kurulduklarını belirterek, Mersin merkezli olarak Türki Cumhuriyetler, Avrupa ve yurtiçi taşımalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Taşımalarının büyük bölümünün frigo taşımaları olduğunun altını çizen Arıç, 160 adetlik bir filoya sahip olduklarını söyledi. Firma olarak 60 milyon liralık bir ciroya sahip olduklarının altını çizerek lojistik sektöründeki sorunlara değinen Arıç, “Bu yıl da ciromuzda bir düşüşyaşamayacağız. Ancak lojistik sektörü için 2016 yılı oldukça zor geçiyor. Özellikle Rusya sorunu nakliyecileri etkiledi. Taşıma adetleri düştü. Buraya taşıma yapan firmaların da rekabeti navlun fiyatlarının diğer bölgelerde düşmesine neden oldu. Bizi İran’da oldikça zorluyor. 3 bin kilometrelik yolu 12 günde ancak gidebiliyoruz.” dedi.
Devrim Karataş ise Volvo’nun Mersin bölgesinde çok beğenildiğini yüzde 30-35 arasında bir pazara sahip olduğunu belirtti. Bu oranın da ada artacağını belirtti.
Volvo Group Truck Satış Sonrası Direktörü Gökhan Bingöl ise araçların 3 bakım kontratlı satıldığını belirterek “Euro ile bakım aralıklarını uzattıyoruz. Tabi bunda birtakım parametreler var. Müşterinin kullanım şekli, kullandığı akaryakıt, yağ, gittiği yol gibi bir takım kreteri göz önüne alarak bakım aralığını 75 bin kilometereye kadar uzatabiliyoruz” dedi.